Передплатити Підтримати

Простий рецепт смачного печива з яблуками і горіхами

Яблука та горіхи – джерело вітамінів, з ними можна приготувати чудовий смаколик


Фото: golapravda.blog.

Процес замішування тіста для печива швидкий і легкий, а в результаті виходять дуже ніжні вироби з горіховим присмаком і ароматом кориці, пише ТСН.

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 350−400 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г очищених волоських горіхів
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці

Приготування

  1. Очищені яблука натерти на великій тертці, волоські горіхи подрібнити.
  2. Яйця збити в піну, додати цукор і збивати до кремоподібного стану, після чого ввести розм'якшене вершкове масло і продовжувати збивання ще кілька хвилин.
  3. У яєчно-масляну суміш поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і вимісити до однорідності, після чого додати яблука, корицю і горіхи і акуратно перемішати.
  4. Готове тісто викладати столовою ложкою на застелений пергаментом деко і випікати 15−20 хвилин за 200 °C.

На замітку

  • Яблука використовуйте кисло-солодкі.
  • Норму закладання цукру міняйте відповідно до свого смаку і залежно від кислоти яблук.
  • Крім кориці, для ароматизації тіста використовуйте ванільний цукор, а також лимонну або апельсинову цедру.
  • У тісто за бажання можна додати мак, родзинки або в'ялену журавлину.

Читайте також: Сезон «угорки»