Простий рецепт смачного печива з яблуками і горіхами
- 18.09.2021, 20:15
- 10K
Яблука та горіхи – джерело вітамінів, з ними можна приготувати чудовий смаколик
Фото: golapravda.blog.
Процес замішування тіста для печива швидкий і легкий, а в результаті виходять дуже ніжні вироби з горіховим присмаком і ароматом кориці, пише ТСН.
Інгредієнти:
- 3 яблука
- 350−400 г борошна
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 100 г очищених волоських горіхів
- 1 чайна ложка розпушувача
- 0,5 чайної ложки меленої кориці
Приготування
- Очищені яблука натерти на великій тертці, волоські горіхи подрібнити.
- Яйця збити в піну, додати цукор і збивати до кремоподібного стану, після чого ввести розм'якшене вершкове масло і продовжувати збивання ще кілька хвилин.
- У яєчно-масляну суміш поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і вимісити до однорідності, після чого додати яблука, корицю і горіхи і акуратно перемішати.
- Готове тісто викладати столовою ложкою на застелений пергаментом деко і випікати 15−20 хвилин за 200 °C.
На замітку
- Яблука використовуйте кисло-солодкі.
- Норму закладання цукру міняйте відповідно до свого смаку і залежно від кислоти яблук.
- Крім кориці, для ароматизації тіста використовуйте ванільний цукор, а також лимонну або апельсинову цедру.
- У тісто за бажання можна додати мак, родзинки або в'ялену журавлину.
Читайте також: Сезон «угорки»