Передплата 2024 ВЗ

Україну відділяють від ЄС "світлові роки", – президентка Естонії

  • 11.09.2021, 14:35
  • 618

Чинна президентка Естонії Керсті Кальюлайд повторила свої слова про те, що попереду в України ще багато років роботи для наближення до членства у ЄС

Як повідомляє кореспондент «Європейської правди», про це вона сказала під час форуму YES-Brainstorming, коментуючи свою заяву в інтерв’ю ЄвроПравді, що Україні для членства потрібно ще з 20 років роботи.

«Усі прогнози базуються від попереднього досвіду», — пояснила вона.

Керсті Кальюлайд нагадала, що для членства в Є С Україна має спочатку виконати Копенгагенські критерії, проте наразі Київ — «на відстані кількох світлових років» від їхнього виконання.

«На жаль, за 5 років я не побачила наближення України до виконання Копенгагенських критеріїв», — додала вона.

Керсті Кальюлайд також згадала про проблеми естонських інвесторів в Україні. «Є компанія, яка дійшла до європейського правосуддя, але їй це не допомогло. А нещодавно я дізналася про компанію, яка наближалася до дуже серйозної угоди в України, але до них прийшов адвокат (не буду казати кого він представляв), і заявив, що для прискорення угоди їм треба поділитися частиною своїх акцій», — розповіла вона.

«Тому коли питають, чому Україна досі не в ЄС, то відповідь, на мій погляд, очевидна», — резюмувала вона.

Разом із тим Керсті Кальюлайд запевняє, що завжди була прихильницею членства у ЄС таких країн як Україна, Грузія чи Молдова.

«Багато років я казала вашим олігархам: наближення до ЄС збільшить вартість ваших активів. На жаль, меі не вдалося достукатися до них — тому я користуюся можливістю ще раз повторити це. Можливо, одного дня станеться диво, і вони почують цей меседж — тоді Україна почне наближатися до ЄС», — додала президентка Естонії.

Читайте також: Порошенко зустрівся з делегацією провідних політологічних центрів США

Схожі новини