Передплата 2024 «Добрий господар»

Шмигаль: чи збільшаться тарифи на тепло і гарячу воду під час опалювального сезону?

  • 10.09.2021, 14:35
  • 507

Уряд не буде піднімати тарифи

Про це заявив український прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 10 вересня він виступив на засіданні парламенту, передає Еспресо.Tv.

Він зазначив, що ціна на газ для тепла становить 7,42 гривні з ПДВ (6,18 гривні без ПДВ). Ціна, зафіксована у тарифах для різних теплокомуненерго, коливається у межах 5,5 — 6 гривень за кубометр.

«Тобто в деяких теплокомуненерго буде різниця до 50 копійок менша, а в деяких буде навіть краща ціна, ніж та яка закладена в тарифах», — сказав Шмигаль.

Крім цього, він запевнив, що уряд готовий підставити плече органам місцевого самоврядування, аби їм було легше проходити опалювальний сезон. Мовиться про те, аби не покладати зайвий тягар людям на плечі.

Прем'єр-міністр уточнив, що важливою є й тематика субсидій. Адже напередодні були змінені підходи до їхнього формування. Фактично майже 3 мільйони домогосподарств пройшли верифікацію й отримуватимуть субсидії за значно коротші терміни — мовиться лише про 10 днів.

Читайте також: Пенсії, субсидії, виплати військовим та медикам, захист громад — п'ять кроків для захисту українців від економічної кризи

Схожі новини