Передплата 2024 «Добра кухня»

Китайські вчені розповіли про феном жінки, яка не спала 40 років

  • 08.09.2021, 20:30
  • 1 174

Лікарі-сомнологи з Китаю дослідили жінку, яка, за її словами, не спала вже 40 років

Фото Getty Images/iStock
Фото Getty Images/iStock

Так, жінка з провінції Хенань Лі Чжаньін заявляє, що припинила спати у віці 5 або 6 років.

Про це повідомляє Bastille Post.

Чоловік жінки Лю Суоцін зауважив, прокинувшись одного разу вночі, що його дружина займається домашніми справами. За словами Лі Чжаньін, вона не відчуває втоми і не потребує сну.

Чоловік подумав, що у його дружини безсоння, і купив їй снодійне, проте препарати не допомогли. Лікарі також не змогли виявити ніяких аномалій, які могли б викликати відсутність сну.

І тільки цьогоріч Лі Чжаньін відвідала Клініку сну і дихання в Пекіні. Примітно, що фахівці з'ясували, що протягом 48 годин спостережень жінка спала не менше 16 годин.

Однак китаянка і під час сну зберігала можливість займатися свідомою діяльністю. Виявилося, що після засипання жінка ставала більш млявою і менше реагувала на зовнішні подразники, проте вільно рухалася і могла відповідати на запитання.

За словами доктора, що досліджував Лі Чжаньін, люди зі схожими порушеннями сну зазвичай несподівано «відключаються» на короткі проміжки часу і не в змозі спати довго, однак у Чжаньін розлад проявився в украй рідкісній формі. Більше того, фахівець додав, що завдяки особливостям психіки і впевненості, що вона ніколи не спить, жінка відпочиває навіть краще від звичайної людини.

Читайте також: Чотири прості способи швидко заснути

Схожі новини