Передплата 2024 ВЗ

Чотири прості способи швидко заснути

  • 08.07.2021, 20:35
  • 1 472

Сон - це базова потреба кожної людини. Дорослі мають регулярно cпати щонайменше сім годин на добу

Основні проблеми зі здоров'ям, як-от хронічний біль, апное уві сні або кислотний рефлюкс, можуть спричинити безсоння. Тоді, щоб почати краще спати, потрібно звернутися за допомогою до лікаря.

Але якщо ваші труднощі із засинанням не пов'язані із хворобами, ось кілька порад від медичного центру Cleveland Clinic, які допоможуть вам швидко заснути.

  1. Припиніть дивитися на годинник. Підрахунок хвилин тільки посилить ваше занепокоєння і викличе тривогу, яка точно не допоможе вам заснути.
  1. Спробуйте розслабити тіло. Від пальців ніг до чола, напружте кожну групу м'язів протягом п'яти секунд, а потім розслабтеся. Почніть контролювати дихання: робіть глибокий вдих, а потім — повільний видих.
  1. Якщо вам наснився кошмар, то краще встаньте з ліжка і походіть квартирою або будинком. Не залишайтеся у ліжку, намагаючись заснути, радить докторка, фахівчиня з поведінкових розладів сну Мішель Дреруп. Інакше ви, ймовірно, навчитеся асоціювати спальню з поганими снами, а це зайвий стрес.
  1. Знайдіть нудне заняття, наприклад, почитайте щось нецікаве. Також можна послухати музику жанру ембієнт або спокійну класику. Коли ви відчуєте сонливість, повертайтеся в ліжко.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вам поринути у сон. Будьте здорові!

Схожі новини