Передплата 2024 «Добра кухня»

Як командувач ЗСУ відреагував на «Путін – ху**о» на Майдані

  • 05.09.2021, 14:35
  • 1 168

Валерій Залужний підтримав зневажливу фанатську кричалку

Про це Залужний заявив в інтерв'ю «Рандеву з Яніною Соколовою», передає ВВС.

«Це правдиво, звичайно», — запевнив він.

Коли журналістка уточнила, чи схвалює головнокомандувач такий вчинок, Залужний відповів ствердно.

«Скажімо так: з одного боку, я сам батько двох дітей і мені не хотілося б, щоб це відбивалося в такому колі загалом. Це з етичної точки зору, тобто моралі, щодо дітей і жінок. Але, власне, вони сказали від душі, вони сказали правду. Честь їм і хвала», — сказав Залужний.

Окрім того, в інтерв’ю він заявив, що не вів би особисто перемовини з військовим командування Росії та представниками сепаратистів на Донбасі.

«Їм не можна вірити, взагалі не можна, це не ті люди, з якими можна розмовляти і яким можна довіряти, — заявив він. — Це ворог який в'ївся в душу, уже ні (неможливо розмовляти — Ред.)».

Також Залужний підкреслив, що не розмовляв би з Володимиром Путіним. Наприкінці програми, відповідаючи на запитання глядачів, Залужний також зізнався, що був би не проти проїхатися на танку по Червоній площі та Арбату в російській столиці Москві.

«Мабуть, так, по чесному так. І Арбатом також. Але акуратно, бо це пам'ятник», — сказав головнокомандувач.

Пісня «Путін — х. о!» стала надзвичайно популярною серед українських уболівальників після початку війни на Донбасі та анексії Криму. Вважається, що першими її виконали фанати харківського «Металіста» у 2014 році.

Відтоді вона вийшла далеко за межі субкультури футбольних фанатів. Після інциденту, коли пісню заспівали військові на репетиції параду до Дня незалежності в серпні, у російських ЗМІ розгорівся скандал.

«Російсько-українським відносинам після цієї пісні на параді українських військових хана», — гнівно заявила авторка щоденної програми «60 хвилин» Ольга Скабеєва в ефірі шоу.

Читайте також: Застрелив свого бійця і отримав п'ять років в'язниці: вирок суду

Схожі новини