Передплата 2024 «Добрий господар»

“Назустріч свободі”: 15 безкоштовних екскурсій музею Революції Гідності

Екскурсія також доступна англійською, французькою, польською мовами

У вересні, в Національному музеї Революції Гідності відбудеться 15 безкоштовних екскурсій, щоб презентувати унікальну експозицію «Назустріч свободі». В експозиції зібрано знакові артефакти часів Майдану. Маршрут туристів пролягатиме до стели на майдані Незалежності та алеї Героїв Небесної Сотні зі Дзвоном Гідності біля каплиці архистратига Михаїла.

«Екскурсоводи розкажуть про найгарячіші події Революції Гідності та її героїв, — повідомили „ВЗ“ у пресслужбі Музею Революції Гідності. — Екскурсія також доступна англійською, французькою, польською мовами».

Також восени у музеї відбудеться акція — «День народження Героя». Практику пам'ятних днів започаткував Національний музей Революції Гідності у січні 2021 року. Її головний посил — відзначити прихід на світ кожного з Небесної Сотні та традиційно, як за життя, подарувати квіти на свято, висловлюючи вдячність за громадянський вибір, мужність і самозречення.

Церемонія відзначення дає змогу дізнатися більше про загиблих під час Революції Гідності ширшим колам людей — відвідувачам заходів на алеї Героїв Небесної Сотні та глядачам трансляції. Працівники Музею розповідають про життя кожного загиблого. У день народження кожного Героя Небесної Сотні перед Дзвоном Гідності біля каплиці архистратига Михаїла й українських новомучеників з’являються портрет героя та жива квітка, звучить дзвін.

Читайте також: На сторожі Незалежності стоять ляльки в одностроях вояків УПА

Схожі новини