Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ВООЗ пояснили, чому важлива третя доза вакцини

  • 30.08.2021, 19:45
  • 764

Третя доза вакцини від коронавірусу - не розкіш, а спосіб захистити від цього небезпечного захворювання найбільш вразливі категорії населення

Про це заявив в понеділок, 30 серпня глава Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге.

Нагадаємо, що раніше керівництво цієї структури стверджувало, що «бустерне» щеплення не є необхідністю. Навпаки — вона нібито завдає шкоди, збільшуючи прірву між багатими країнами та бідними і позбавляючи останніх можливості вакцинувати населення.

«Третя доза вакцини — це не зайва ревакцинація, яку забирають в тих, хто все ще чекає першого щеплення. Це, по суті, спосіб убезпечити найбільш вразливих" — цитує європейського чиновника новинне агентство Reuters.

«Ми повинні бути обережні з бустерною дозою, яка все ще недостатньо перевірена. Але результати досліджень свідчать про те, що вона гарантує безпеку вразливих людей, і до неї вдаються все більше і більше країн Європи», — роз'яснює Клюге.

Під час виступу він закликав багаті європейські країни, де є надлишок вакцин, поділитися ними з державами Східної Європи і Африки, зазначивши, що коефіцієнт поширення коронавірусу в Європі за крайні два тижні в поєднанні з низьким рівнем вакцинації в деяких країнах викликає «глибоку тривогу».

Читайте також: В Ізраїлі вакцинуватимуть втретє

Схожі новини