Передплата 2024 ВЗ

Дівчинку назвали на честь військового літака

  • 26.08.2021, 14:30
  • 801

Дівчинку, яка народилась 21 серпня під час евакуації з Афганістану, назвали Річ — на честь позивної назви військового літака США

Фото Air Mobility Command/Twitter
Фото Air Mobility Command/Twitter

Про це повідомляє CNN.

Батьків дівчинки спершу евакуювали з Афганістану до Катару, а звідти американські військові відвезли людей до авіабази у Німеччині. Наразі новонароджена дівчинка разом із батьками перебуває у Німеччині.

«Ми поговорили з мамою і татом дитини. Вони назвали дівчинку Річ, на честь позивного літака С-17, яким летіли з Катару до Німеччини», — сказав генерал Тод Волтерс, командувач Європейським командуванням США.

Пологи у жінки з Афганістану почалися під час евакуаційного польоту. Повідомлялось, що у жінки були ускладнення, тож командир літака вирішив летіти нижче, щоб збільшити тиск у літаку. Це допомогло стабілізувати стан матері та врятувати життя дитині.

Після приземлення дитину з мамою госпіталізували до німецької лікарні. Наразі вони у хорошому стані.

Медсестра, яка допомагала під час пологів, сказала, що очікувала на гірший стан дитини. Але після того, як почула крик новонародженої дівчинки, зрозуміла, що все буде добре.

Тод Волтерс також сказав, що хотів, щоби дівчинка стала громадянкою США.

«Я як пілот винищувача Військово-повітряних сил, мрію спостерігати за тим, як дівчинка Річ зростає, стає громадянкою США та літає на винищувачах ВПС США», — сказав командувач.

Читайте також: Лідери «Талібану» формують новий афганський уряд

Схожі новини