Передплата 2024 «Добрий господар»

Компанія Google створила святковий дудл до Дня Незалежності України

  • 24.08.2021, 10:55
  • 545

Google привітав Україну з тридцятиліттям Незалежності святковим дудлом

Про це передає Еспресо.TV.

На стартовій сторінці пошуковика до Дня Незалежності України з’явилося зображення таблички у синьо-жовтих барвах та зображення запорізького човна з українським гербом на вітрилі.

«Козацькі чайки були легкими, маневреними вітрильними човнами запорізьких козаків періоду XVI-XVII ст. Вважають, що чайка зобов'язана своєю назвою незвичній швидкості і легкості, які човен демонстрував на воді. Інноваційність конструкції козацьких чайок давала їм перевагу і дозволила одержати багато славетних перемог. Вітаємо всіх з Днем Незалежності України», — йдеться в блозі.

Чайки — це легкі та маневрені парусні човни запорізьких козаків у XVI — XVII століттях. Власне, назвали ці човни саме чайками за надзвичайну їхню швидкість на воді. Але найцікавіша особливість чайок — це те, що їх можна було перекидати догори дном і з утриманим всередині повітрям використовувати фактично як підводні човни.

Читайте також: Закликаю всіх пам’ятати, якою ціною нам дісталась Незалежність: Петро Порошенко з ветеранами війни проти російської агресії вшанував пам’ять українських воїнів

Схожі новини