Передплата 2024 «Добрий господар»

США звільнять майже 200 співробітників диппредставництв у Росії

  • 31.07.2021, 16:55
  • 536

182 співробітники американських консульств у Росії залишаться без посади. Це вимушене рішення, продиктоване забороною Кремля наймати на роботу в американські посольства росіян або громадян з третіх країн

Відповідну заяву 30 липня опублікував Держдеп від імені держсекретаря Ентоні Блінкена, пише «Європейська правда».

«Сполучені Штати безмежно вдячні за віддану роботу нашого місцевого персоналу та підрядників у дипломатичних представництвах у Росії… Ці заходи вплинуть на діяльність місії США у Росії, а також на безпеку нашого персоналу та дипломатичну взаємодію з російським урядом», — зазначає Ентоні Блінкен.

Він додає, що США шкодують про це рішення російської влади, але продовжать бажати передбачуваних і стабільних відносин із Росією.

«Ми цінуємо глибокі зв’язки з російським народом. Відносини між американським і російським народами — це підвалини наших двосторонніх відносин», — зазначає Блінкен.

Читайте також: Росія назвала Чехію і США «недружніми країнами»

Раніше американське посольство у Росії попередило, що з 1 серпня Сполучені Штати перестануть надавати консульські послуги в Росії через скорочення числа співробітників американських консульств.

Нагадаємо, у квітні США ввели масштабні санкції проти Росії і оголосили, що висилають 10 російських дипломатів у відповідь на втручання Росії у вибори, кібератаки, порушення прав людини і окупацію Криму.

У відповідь Росія оголосила, що застосовує санкції до восьми урядовців США, висилає 10 американських дипломатів і накладає суворі обмеження на персонал у посольстві США.

Схожі новини