Передплата 2024 ВЗ

Яка їжа пришвидшує старіння: перелік

  • 27.07.2021, 20:35
  • 14.1K

Якщо ви втомилися викидати гроші на вітаміни, доглядову й антивікову косметику, зверніть увагу на те, що ви їсте. Можливо, вам слід виключити з раціону деякі продукти, які погіршують стан вашого організму

Дієтологиня Соломія Наум зібрала п’ять звичок, які негативно впливають на імунітет і пришвидшують старіння.

Фастфуд

Трансжири (такі, як маргарин) та обсмажування в олії на високих температурах (особливо, якщо це олія з низькою димовою точкою) збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і негативно позначаються на здоров'ї загалом.

Насичені жири

Це жири, які містяться в продуктах тваринного походження та необхідні нашому організму. Але якщо їх більше ніж 20−30% добового раціону, порушується ліпідний обмін і зростає запалення в клітинах.

Зневоднення

Вода необхідна для правильного функціонування всіх органів і насичення крові поживними речовинами. Потрібно пити в середньому 30 мілілітрів чистої води на кілограм ваги. Але збільшувати дозу варто поступово.

Випічка

Дріжджі з цукром порушують мікрофлору кишківника сприяють розвитку патогенних бактерій. Якщо не зловживати випічкою, ймовірність таких проблем буде значно меншою.

Алкоголь

Алкоголь знижує рівень вітаміну, А в організмі, який є важливим антиоксидантом, що бореться із запальними процесами. Тому відмова від алкоголю теж піде вам на користь.

Схожі новини