Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пам'яткоохоронець Василь Петрик виграв суд і повертається на роботу

  • 23.07.2021, 16:35
  • 575

Суд задовольнив апеляцію пам’яткоохоронця та його адвокатів

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

У п’ятницю, 23 липня, Львівський апеляційний суд розглянув апеляцію пам’яткоохоронця Василя Петрика щодо відсторонення його від державної посади. Раніше таке рішення ухвалили у Галицькому суді Львова Ірина Волоско. Нині на засіданні головувала на засіданні суддя Ірина Партика.

Захист аргументував апеляцію тим, що у Василя Петрика немає інших засобів, аби утримувати родину, а на час обвинувачення він не посідав ніяких державних посад. Крім того, рішення про відсторонення негативно вплине на роботу управління, яке очолює Василь Петрик.

Читайте також: Захищаєш історію? Сідай у СІЗО!

На засідання з’явилася слідча та прокурор, котрі не підтримували апеляцію. У результаті суд вирішив задовольнити апеляцію Василя Петрика і вже завтра чоловік повертається до виконування своїх обов’язків.

Нагадаємо, 6 липня 2021 року Галицький районний суд Львова відсторонив від посади начальника управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської області Василя Петрика. Його підозрюють у привласненні державних коштів. Як припускає пан Петрик, усе через те, що він відстоює інтереси Миколаївської фортеці — унікальної для Львівщини пам’ятки.

Схожі новини