Чому варто пити каву під час пандемії

  • 20.07.2021, 11:55
  • 647

Група американських вчених дослідила вплив харчових звичок на імунну систему. Виявилося, що деякі продукти можуть зменшувати ризик зараження коронавірусом

Медики проаналізували дані 38 тис. осіб, ґрунтуючись на тому, якої дієти вони дотримувалися з 2006 по 2010 рік, а також на результатах тестування на Covid-19. Про це інформує MDPI.

Вчені з північно-західного університету у США дослідили вплив різних напоїв і продуктів (м`яса, риби, фруктів, овочів) на людей і з`ясували, що кава найкраще запобігає інфікуванню коронавірусом.

Одне горнятко цього напою на день скорочує ризик заразитися «ковідом» приблизно на 10%. Кофеїн і поліфеноли, які містяться в напої, мають антиоксидантні та протизапальні властивості.

Споживання кави, згідно з дослідженням, також зменшує ризик тяжкого перебігу інфекції та пневмонії у літніх людей.
А якщо споживати каву та не забувати про овочі, то «рівень захисту» від Covid-19 зростає.

Читайте також: Коли кава стає отрутою: поради дієтологів

Також ймовірність зараження коронавірусом зменшується, якщо регулярно споживати чай і рибу, у якій містяться поліненасичені жирні кислоти омега-3. Водночас експерти радять відмовитися від обробленого м`яса (сосиски, ковбаси), яке ослаблює імунітет.

Схожі новини