Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кількість жертв від повеней у світі знову зросла

  • 18.07.2021, 08:55
  • 541

Кількість загиблих під час руйнівних повеней у Західній Німеччині і Бельгії зросла до 170 осіб

Про це повідомляє агентство Reuters.

Приблизно 143 людини загинули в Німеччині. За даними поліції, серед них щонайменше 98 осіб в районі Арвайлер на південь від Кельна.

Сотні людей все ще вважаються зниклими безвісти, оскільки деякі райони були недоступні через високий рівень води; в деяких місцях відсутній зв’язок.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідав Ерфтштадт, що в Північній Рейн-Вестфалії, де в результаті лиха загинули щонайменше 45 осіб.

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

За заявою влади, в п’ятницю ввечері в місті Вассенберг, недалеко від Кельна, приблизно 700 мешканців евакуювали через прорив дамби.

Але мер міста Марсель Маурер сказав, що рівень води стабілізувався з ночі.

Гребля Штайнбахталь на заході Німеччині, як і раніше, під загрозою прориву. З регіону евакуювали майже 4500 людей з будинків нижче за течією.

Штайнмаєр сказав, що минуть тижні, перш ніж можна буде оцінити повний збиток.

У неділю канцлер Ангела Меркель вирушить до Рейнланд-Пфальцу, регіону, де розташоване зруйноване село Шульд.

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

У Бельгії кількість загиблих зросла до 27 осіб, повідомляє національний кризовий центр, який координує там операцію з надання допомоги.

Ще 103 людини вважаються зниклими безвісти. З деякими, ймовірно, просто немає зв’язку, оскільки вони не мають змоги заряджати мобільні телефони або перебувають у лікарні без посвідчень особи.

Читайте також: У затопленому місті будинок обвалився під час інтерв’ю мера (відео)

Схожі новини