Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США виводять війська з Афганістану

  • 09.07.2021, 13:15
  • 612

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден заявив, що американські війська мають покинути Афганістан до 31 серпня поточного року

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

З виводом американських військ з країни закінчиться найдовша війна в історії Сполучених Штатів.

Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву Джозефа Байдена під час звернення з Білого дому 8 липня.

«Я не відправлятиму ще одне покоління американців на війну в Афганістан, коли немає розумних очікувань щодо досягнення іншого результату», — зазначив Байден піл час звернення.

Відтак, за словами американського лідера, вивід військ «завершує найдовшу війну Америки». Байден також закликав країни близькосхідного регіону допомагати Вашингтону домагатися мирного врегулювання ситуації в Афганістані після виведення іноземних військ.

«Країни регіону відіграють істотну роль у підтримці мирного врегулювання (в Афганістані — прим. ред). Ми будемо працювати з ними, і вони повинні також активізувати свої зусилля», — заявив президент США.

Зазначено, що попередньо планувалося, що американські військовослужбовці остаточно покинуть територію Афганістану до 11 вересня 2021 року. Однак згодом з’ясувалося, що процес виведення сил США завершиться швидше, аніж очікувалося. Тому на цей момент остаточна дата 31 серпня.

Читайте також: Головний підсумок зустрічі Байдена та Путіна

Схожі новини