Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українських митників перевірять на поліграфі

  • 28.06.2021, 15:15
  • 815

Раніше відсторонених митники першими перевірять на доброчесність

Працівників митниць, які попри рішення РНБО про відсторонення, повернулися на свої посади і працюють за контрактом, перевірять на доброчесність.

Їх відсторонили на початку квітня через можливу причетність до корупції та контрабанди.

Як писали ЗМІ, на початку квітня понад 100 працівників митниці в різних областях відсторонили від посад.

Найбільша кількість відсторонених митників з усіх митниць в Україні була саме на Галицькій митниці — 46. Це, зокрема, працівники митного поста «Яворів» — 30 осіб, МП «Мостиська» — 14 та по одному працівнику з МП «Смільниця» та «Рава-Руська».

У Державній митній службі повідомили, що, за підсумками перевірок, більшість дисциплінарних проваджень щодо відсторонених працівників Галицької митниці закрили, і всі 46 раніше відсторонених митників повернулися до роботи.

У Держмитслужбі у понеділок, 28 червня, повідомили, що відсторонених рішенням РНБО митників, яких поновили на посадах, першими перевірять на доброчесність після переведення на контракт.

За словами заступника голови Держмитслужби Владислава Суворова, на підставі рішення РНБО на митницях розпочали дисциплінарні провадження, під час яких митників відсторонили від роботи.

Наразі ці провадження практично завершені, а термін відсторонення, передбачений законом, завершився, й основна частина відсторонених працівників повернулися до роботи. Законних підстав не пускати їх на робочі місця, кажуть у Держмитслужбі, немає.

«Із 1 липня нормативно-правова ситуація зміниться, митниця розпочинає працювати як єдина юридична особа. В межах реорганізації 70% працівників переведуть у нову структуру на контрактній основі з піврічним випробувальним терміном. Контракт, з одного боку, передбачає підвищення базових ставок заробітної плати для митників. З іншого боку, контракт передбачає жорсткі механізми контролю, найважливіший з яких — перевірка на доброчесність на поліграфі та моніторинг життя митника», — сказав Владислав Суворов.

Читайте також: ДБР затримало двох львівських митників (відео)

Схожі новини