Передплата 2024 ВЗ

ДБР затримало двох львівських митників (відео)

  • 15.06.2021, 13:30
  • 1 074

На пункті пропуску в Шегинях вилучили 10 тисяч доларів готівки

У неділю, 13 червня, працівники київського ДБР здійснили обшуки у пункті пропуску «Шегині» Галицької митниці.

У результаті двох митників затримали під час отримання чергового хабара. Під час обшуків вилучили 10 тис. доларів готівки.

Як повідомили в ДБР, працівники митного поста систематично вимагали хабарі за безперешкодне розмитнення вантажів, які в’їжджали на територію України, зокрема експрес-посилок.

13 червня митників затримали під час отримання чергового хабара.

Працівникам ДБР довелось зробити силову спецоперацію, щоб потрапити на територію пункту пропуску для проведення слідчих дій. Під час обшуків вилучено приблизно 10 тисяч доларів США готівки. Загалом документовано три епізоди отримання неправомірної вигоди працівниками митниці.

Окрім того, як повідомили в ДБР, правоохоронці перевіряють причетність керівництва Галицької митниці до згаданої схеми хабарництва.

Затриманим повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Якщо їхню провину доведуть, їм загрожує позбавлення волі на термін до 10 років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Керівництво львівського «оборонного» заводу спіймали на хабарі (відео)

Схожі новини