Передплата 2024 ВЗ

Чотири типи окремостоячих ванн, які стануть родзинкою інтер'єру

  • 18.06.2021, 20:27
  • 2 126

Сучасні ванни здатні кардинально змінити звичний інтер'єр ванної кімнати та стати його родзинкою.

Чотири типи окремостоячих ванн, які стануть родзинкою інтер'єру
Чотири типи окремостоячих ванн, які стануть родзинкою інтер'єру

Та коли справа доходить до вибору конкретної моделі, покупці губляться, бо, виявляється, є чотири різні типи виробів.

Про них детальніше нам розповіли консультанти інтернет-магазину «Світ Якісної Сантехніки».

Пристінні

Ця модель сантехприладу не залишає питань, куди заховати комунікації. Адже її встановлюють біля стіни, звідки подається вода. Ванна має цікаву форму — рівна з одного боку та округла з інших сторін. За монтажем вона схожа на звичайну ванну, тільки її не потрібно зашивати плиткою, бо зовнішній бік в неї гарний, зазвичай з литого мармуру.

За словами експертів, такі ванни ідеально заповнюють простір ванної кімнати, зберігаючи бездоганний зовнішній вигляд та естетику інтер'єру. Сьогодні в Україні представлено кілька десятків пристінних моделей від відомих виробників — Fancy marble, Koller pool, Rock design, Volle.

Власне окремостоячі овальної форми

Такі частіше зустрічаються у готових інтер'єрах. Якщо дозволяє площа санвузла, їх встановлюють навіть посеред кімнати, навпроти чи біля вікна. Вдале встановлення дозволяє підійти до ванни впритул з будь-якого боку та легко прибрати навколо. З такою ванною дуже добре гармонують вертикальні змішувачі, які монтуються в підлогу.

Під час проектування дизайну потрібно залишити зручний доступ до інших сантехнічних приладів, якщо вони плануються. І що найцікавіше: саме такий формат ванни ідеальний для купання вдвох. По-перше, вона ширша за класичні ванни з акрилу (до 90 см), по-друге, має однаковий кут нахилу для спини з обох боків.

На ніжках

В цьому випадку купіль стоїть на ніжках, а не монтується на підлогу. Ніжки зазвичай мають хромове чи золотаве забарвлення і додають інтер'єру нотки ретро.

Можуть виникнути труднощі з монтажем зливу та водогону, бо під ванною на ніжках все гарно проглядається. Отже, майстри мають подбати про приховане підведення труб.

Вбудовані

Ці ванни мають два способи установки — як окремостояча або вмурована в подіум. Є можливість вмонтувати змішувачі у широкий борт. Підходить для великих приміщень та складних дизайнерських задумів, бо має солідні розміри — 190 на 95 см.

Обираючи окремостоячу ванну, ви точно отримаєте масу задоволення від купання. Адже ці зручні купелі спеціально створені для релаксу у гарячій пінній воді.