Передплата 2024 ВЗ

Зеленський хоче"протиснути" закон про олігархів на референдумі

  • 07.06.2021, 12:45
  • 700

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що готовий до референдуму щодо закону про олігархів, якщо його заблокують у Верховній Раді

Про це Володимир Зеленський заявив під час пресконференції під час форуму «Україна 30. Екологія».

«Я не хочу, щоб у нас були олігархи. Це велике політичне забруднення іміджу України за кордоном, тому я знаю, що за мою каденцію ми позбавимось всіх олігархів. Я давав таке слово і йду до цього», — заявив Зеленський.

Він наголосив, що готовий до референдуму, якщо депутати Верховної Ради спробують заблокувати прийняття зареєстрованого ним законопроєкту.

«Якщо я буду бачити вплив цих людей на парламент України з приводу неголосування, збивання, зміни цього законопроєкту, відтермінування, мені потрібна буде підтримка. А якщо у мене не буде підтримки парламенту, у мене залишається найголовніша підтримка — суспільства. І саме тоді я винесу питання про олігархів на референдум», — розповів Володимир Зеленський.

Водночас він запевнив, що вірить у результати роботи Верховної Ради і очікує, що референдум не знадобиться.

«Референдум — це свято, як вибори. Ми хочемо щось змінити, і я знаю, що від мого голосу це залежить. Тому на референдумі мають бути фундаментальні питання. Я не хотів би, щоб питання закону про олігархів було для людей фундаментальним», - зазначив президент.

«Я вважаю, що ми можемо пройти парламент, і всі депутати, особливо депутати, за яких голосували люди, мажоритарники, підтримали закон. А ті партії, які сьогодні говорять про опозицію до влади, в цьому питанні не можуть бути в опозиції до влади, прикриваючись це тим, що це якийсь не такий закон», — сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський закликав негайно прийняти Україну до НАТО

Схожі новини