Передплата 2024 «Добра кухня»

З травня українці отримуватимуть субсидії лише готівкою

  • 18.05.2021, 13:15
  • 781

В Україні із 1 травня всі субсидії надаються виключно у готівковій формі безпосередньо споживачам, про це пише “Укрінформ” з посиланням на міністра соціальної політики Віталія Музиченко

«У перехідному періоді субсидія надавалася у грошовій формі, але за 2 різними механізмами. Перший — це готівкові виплати, які отримували майже 95% одержувачів субсидії. І близько 5%, що становить 160 тис. домогосподарств, отримували її у грошовій безготівковій формі коштом зарахування цих коштів на рахунок в Ощадбанку, який проводив розрахунки з підприємствами. З 1 травня поточного року цей перехідний процес завершується і всі субсидії з травня будуть виплачуватися громадянам виключно у готівковій формі», — заявив Музиченко.

Він наголосив, що отримувачі субсидії зможуть розпоряджатися залишками коштів уже в той місяць, за який отримали допомогу, а не чекати завершення опалювального сезону.

«Українці, які в минулий опалювальний період отримували субсидію у безготівковій формі, зможуть отримати залишок коштів до грудня. При цьому якщо субсидіант має рахунок в Ощадбанку, то він може розраховувати на ці кошти уже зараз. Тим, хто не має рахунків в Ощадбанку, потрібно їх відкрити», — додав Музиченко.

Читайте також: Стало відомо, чому зменшили розмір середньої субсидії

Схожі новини