Передплата 2024 «Добра кухня»

Смертність від коронавірусу в Україні втричі занижена, – дослідження

  • 10.05.2021, 15:30
  • 792

В Україні значно занижують реальну кількість жертв коронавірусної інфекції

Про це свідчать результати дослідження Інституту показників та оцінювання здоров’я (IHME) Медичної школи Вашингтонського університету.

Американські дослідники опублікували дані щодо 20 країн із найбільшою кількістю смертей серед пацієнтів із Covid-19, до них зарахували й Україну.

Методологія підрахунку реальної кількості жертв COVID-19, яку використали дослідники IHME, полягала в порівнянні кількості всіх очікуваних смертей до початку пандемії коронавірусної інфекції з фактичними смертями під час пандемії.

У дослідженні наголошено, що жертв епідемії в Україні має бути 138 507, а офіційна статистика повідомила про 46 737.

«Covid-19 став причиною приблизно 6,9 млн смертей, що більше ніж удвічі перевищує офіційні цифри. IHME виявив, що дані про смерті від Covid-19 значно занижені майже в усіх країнах. Багато летальних випадків від Covid-19 не реєструють, тому що країни повідомляють тільки про випадки смерті в лікарнях або у пацієнтів із підтвердженою інфекцією. У багатьох місцях слабка система звітності про стан здоров’я та низький доступ до медичної допомоги посилюють цю проблему», — йдеться в дослідженні.

Читайте також: У замку Дракули тепер роблять щеплення

Схожі новини