Передплата 2024 ВЗ

Індія встановила світовий рекорд за кількістю випадків COVID-19

  • 22.04.2021, 15:35
  • 597

Індія 22 квітня повідомила про 314 835 нових випадків коронавірусного захворювання COVID-19 за добу, що є найбільшою щоденною кількістю випадків у світі

Кількість померлих також зросла до рекордних 2 104, повідомляє Радіо Свобода.

У лікарнях закінчуються запаси медичних засобів і кисень. Місцеві ЗМІ повідомляють про розкрадання медичних засобів і випадки, коли родичі забирають кисневі балони у померлих пацієнтів, щоб передати своїм близьким.

Офіційна кількість випадків захворювання у другій за чисельністю населення країні складає 15,9 мільйона. Загальна кількість померлих, за офіційними даними, сягає майже 185 тисяч.

Читайте також: Індія: внаслідок танення льодовика зникли безвісти близько 150 осіб

Як повідомляють місцеві ЗМІ, а також Reuters і Financial Times, кілька великих міст заявляють про набагато більшу за офіційні дані кількість кремацій і поховань.

У Делі кожен третій, хто здає тест на COVID-19, отримує позитивний результат, що вказує на масштаб спалаху. На національному рівні показник позитивності трохи нижчий від 20 відсотків.

Наразі столиця Індії Делі перебуває на жорсткому локдауні, раніше до таких кроків вдалися в інших містах і штатах, які намагаються зупинити стрімке зростання рівня заражень.

Схожі новини