Передплата 2024 «Добрий господар»

Індія відмовилася приймати російську нафту

  • 22.03.2024, 17:30
  • 416

Усі індійські нафтопереробні заводи через санкції США відмовляються приймати російську нафту, яку перевозять танкерами «Совкомфлоту»

Фото ілюстративне із сайту Фокус
Фото ілюстративне із сайту Фокус

Це ускладнює торгівлю між країнами, яка доволі активно розвивалася після російського вторгнення в Україну.

Джерела стверджують, що приватні та державні переробники, зокрема — найбільша Індійська нафтова корпорація, припинили приймати вантажі, які прибувають на танкерах «Совкомфлоту». Нафтопереробники ретельно перевіряють право власності на кожне судно, щоб переконатися, що воно не повʼязане із компанією чи іншими підсанкційними групами.

До таких дій вдався найбільший приватний нафтопереробний завод Індії — Reliance Industries Ltd.

Підвищена увага до танкерного гіганта, ймовірно, стосувалася й інших нафтових суден, що перевозять російську нафту: два судна кілька тижнів чекали біля узбережжя Південної Азії без жодних вказівок, коли вони розвантажаться.

Цього тижня «Совкомфлот» заявив, що санкції чинять тиск на його діяльність. За даними Bloomberg, у березні на судах «Совкомфлоту» відвантажили майже 1,5 млн барелів нафти сорту Urals порівняно із 4,4 млн барелів у січні та 4,7 млн барелів у лютому. Деякі судна ще мають вказати пункти призначення, тому остаточна цифра може зрости.

Схожі новини