Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Гібралтарі провакцинували більшість людей і скасували обмеження

  • 29.03.2021, 15:15
  • 588

Першим місцем, де вдалося вакцинувати все доросле населення, став не Ізраїль, як можна було б очікувати, а Гібралтар - британська заморська територія, на яку претендує Іспанія

Його населення складає близько 30 тисяч людей. Завдяки чому, вакцинацію вдалося завершити відносно швидко. Таблиці з даними про вакцинацію країн публікує ресурс Our world in data. У Гібралтарі щеплені 72 відсотки населення (більше 24 тисяч осіб).

Таким чином, з неділі, 28 березня, влада Гібралтару скасувала більшу частину епідеміологічних обмежень.

Гібралтар став першою територією в світі, де громадяни офіційно можуть ходити на вулиці без захисних масок і рукавичок, а ресторани та нічні бари працюють, як і в період до епідемії, до другої години ночі. Водночас в закритих громадських місцях, транспорті і магазинах масковий режим все ще зберігається. Також в Гібралтарі скасовано комендантську годину.

Читайте також: Ізраїль: у 10 містах вакцинували від коронавірусу всіх людей із групи ризику

Послаблення поширюються і на громадян Іспанії, які приїжджають в цей регіон. Влада підкреслює, що введення послаблень стало можливим через те, що нових випадків зараження коронавірусом дуже мало, а велика частина населення завершила вакцинацію.

З початку епідемії коронавірусне захворювання було діагностовано у 4,27 тисяч гібралтарців, 94 з них померли.

Схожі новини