Передплата 2024 «Добра кухня»

Коронавірус у світі: в Німеччині погіршується епідемситуація

  • 28.03.2021, 12:30
  • 703

За останні 7 днів з розрахунку на 100 000 населення ФРН зареєстровано 124,9 випадки інфікування коронавірусом

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Це найвищий показник з 19 січня.

Зростання показника захворюваності експерти пов'язують з поширенням нових мутацій.

За минулу добу в країні виявлено ще 20 472 інфікованих. Їх загальна кількість досягла 2 755 225. Збудник COVID-19 з появи в ФРН забрав життя 75 780 осіб, приблизно 2 477 500 хворих видужали.

Мешканців Німеччини як і раніше просять скоротити контакти до абсолютно необхідного мінімуму. Дозволені зустрічі до п'яти чоловік з двох домогосподарств. Роботодавцям наказано знайти можливості для розширення дистанційної роботи. Школи і дитячі сади будуть припиняти свою діяльність при показнику нових заражень за останні сім днів в 200 випадків на 100 тисяч осіб.

За словами старшого помічника канцлера Німеччини Ангели Меркель Хельга Брауна, країна зараз перебуває в найнебезпечнішій стадії епідемії COVID-19.

Браун зазначив, що владі необхідно кинути всі зусилля на боротьбу з COVID-19, щоб запобігти ризику виникнення нових мутацій, що знижують ефективність вакцинації. Про це повідомляє Reuters.

Радник Меркель також закликав ввести в Німеччині нічну комендантську годину.

Хельг Браун зазначив, що зі зростом захворюваності зросте і ризик виникнення нових небезпечних мутацій, а тоді вакцини можуть виявитися неефективними, і доведеться розробляти нові і починати все з початку.

Також глава федеральної області Баварія Маркус Зедер закликав владу ЄС якомога швидше схвалити російську вакцину Супутник V.

Зедер заявив, що керівництво ЄС має виправити свої колишні помилки у закупівлі вакцин.

Читайте також: В Україні провакциновано менше 1% громадян

Схожі новини