Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні провакциновано менше 1% громадян

  • 28.03.2021, 11:05
  • 575

У партії "Європейська Солідарність" вважають, що слід передбачити кошти на закупівлю патентів вже перевірених препаратів і на розробку вітчизняної вакцини

Про це йдеться у повідомленні на сайті «Європейської Солідарності».

У партії вважають, що дискусію про доцільність вакцинування в інформаційному полі, на жаль, штучно підтримує саме українська влада, аби під її димовою завісою приховати найбільший провал Зеленського, який є насправді злочином.

Лише недоторканність Президента не дозволяє притягнути Володимира Зеленського до кримінальної відповідальності за злочинну бездіяльність, яка вже спричинила, спричиняє й далі матиме особливо тяжкі наслідки, а саме людські втрати внаслідок неспроможності влади за рік пандемії організувати захист людей і оборону країни від ковіду.

Є держави, де провакциновано до 50% населення, в середньому по Європі — близько десяти відсотків. В Україні — набагато менше одного. Це і є показник ефективності Зеленського.

Не опозиція, не Віктор Ляшко і не Максим Степанов винні в тому, що рік тому офіційний Київ проігнорував можливість зробити внесок в ініціативу ЄС із розробки вакцини. Натомість політичним рішенням Зеленського стала розтрата антиковідного фонду в корупційні схеми так званого «Великого будівництва». За золоту жилу дорожних аферистів плятать прості українці — здоров’ям, а багато хто навіть і життям.

Також у партії зазначили, що справа не в якості вакцини, а в її відсутності, і це пряма провина Зеленського, похідна від його непрофесійності і неконкурентоспроможності у порівнянні з іншими главами держав і урядів, які здатні, на відміну від Голобородька, захистити свої країни й народи.

Два роки після виборів. Половина президентства — це вже не той час, коли можна переводити стрілки на попередників і у спеціальному відеозверненні поширювати фейки про те, ніби опозиція зірвала постачання вакцин з Індії. Тим більше, що ці фейки вже спростовані провідними ЗМІ світу. Половина президентства — це час відповідати за власну недолугу діяльність, або правильніше — злочинну бездіяльність.

Українцям вже очевидно, що Зеленський не справляється сам і потребує допомоги колективного розуму у протидії Ковіду. Ми ще раз вимагаємо скликати засідання РНБО і за участі найкращих медиків, лідерів усіх парламентських фракцій розробити план надзвичайних дій із порятунку країни від епідемії, наголосили у партії.

Оскільки Зеленський провалив закупівлю вакцини у провідних світових виробників, а епідеміологи попереджають, що препарати будуть потрібні протягом кількох років в тому числі і для повторної вакцинації, слід передбачити зміни у бюджеті як на закупівлю патентів на виробництво вже існуючих препаратів, так і на розробку вітчизняної вакцини, яку Зеленський так само обіцяв.

Боротьба з ковідом не може перетворюватися на піарні розбірки з опозицією. Боротьба з ковідом — це серйозне завдання для влади і тест для неї на спроможність захищати свою країну і свій народ.

Читайте також: «Ми сьогодні не ділимось на владу і опозицію, ми хочемо допомагати людям», — Синютка

Схожі новини