Передплата 2024 ВЗ

Що приготувати під час посту: рецепти простих страв

  • 19.03.2021, 20:30
  • 19K

Повноцінно харчуватися під час посту можна й без продуктів тваринного походження

Тарілка смачного та запашного пісного борщу або супу надасть сили упродовж дня.

Борщ

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Його варять на овочевому бульйоні. Квасолю варто попередньо замочити на ніч у холодній воді. Або можна просто використати консервовану. Щоби пісна страва була поживною, обсмажують не лише цибулю, моркву та буряк, але й картоплю (окремо від інших овочів і не до готовності). Капусту використовують свіжу або квашену;

Пісна картопля

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про цей овоч варто сказати окремо. Дійсно, з картоплі в піст можна приготувати будь-що. Наприклад, печена картопля низькокалорійна, вона є цінним джерелом калію та вітаміну В6. Запікають її зі шкіркою, попередньо добре вимивши щіткою. Найкраще смакуватиме картопля з духовки. Перед запіканням овоч проколюють виделкою, а готову картоплю поливають рослинною олією (соняшникова, оливкова, конопляна, лляна тощо) та посипають крупною сіллю.

Каші

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Будь-які крупи є джерелом клітковини, складних вуглеводів, вітамінів групи В. Вживання різних каш під час Великого посту корисне для імунної, нервової, травної, серцево-судинної та інших систем. Вибір круп великий: ви можете готувати пшеничну, гречану, вівсяну, пшоняну, ячмінну, рисову, перлову та чимало інших каші. Як-от, кускус, булгур, кінва. Зерно (переважно пшеницю) піддають водяній термічній обробці, а потім висушують. Такі каші готуються швидко й мають неперевершений горіховий присмак.

Пісні котлети

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Так-так — навіть цю страву можна приготувати пісною. Для цього необхідно відварити гречку, окремо підсмажити на олії капусту з цибулею та морквою. Кашу та овочі пропустити через м’ясорубку, додати сіль, перець, трохи крохмалю або борошна. Отриману масу добре вимішати, сформувати котлети, покрити їх у сухарях та смажити з обох боків на олії. Смакуватиме така страва з овочевим гарніром або пісним салатом.

Пісні салати

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

У будь-яку пору року можна придбати свіжі помідори, огірки, солодкий перець, зелені овочі, ніжну пекінська капуста тощо. Як заправки до них традиційно використовують різні види рослинної олії. Урізноманітнюють салати, використовуючи пісний майонез.

Спробуйте ось такий варіант пісного салату.

Пісний салат з капусти із яблуком та морквою

Пошинкуйте 200 г капусти, 1 моркву, 1 яблуко. Візьміть сік від половинки лимона, 2 зубчики часнику, 2 дрібки цукру, сіль і чорний мелений перець за смаком. Змішайте все.

Швидкий і смачний салат є джерелом вітамінів, які так необхідні навесні.

Читайте також: Що з'їсти ввечері, якщо мучить голод: підбірка корисних і простих страв

Схожі новини