Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Салон краси вдома: секрети догляду за шкірою без зайвих витрат

  • 16.03.2021, 19:45
  • 8 619

Весна – це вдалий час, аби потурбуватися про шкіру обличчя та захистити її зовнішніх чинників

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Ми підібрали кілька процедур, що нададуть шкірі обличчя сяйва та свіжості, ніби ви щойно побували у салоні краси.

Суху шкіру відновлює огірковий тонік

Натираємо на тертці свіжий огірок, заливаємо його 1 склянкою теплого молока, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Пропускаємо суміш через марлю і охолоджуємо.

Не гірше впливає на шкіру обличчя і тонік з м’яти

Заливаємо 2 ст. л. м'ятного листя 2 склянками окропу і залишаємо на 10 хвилин. Додаємо 2 ст. л. настоянки календули, 1 ст. л. спирту і 1 ч. л. лимонного соку, потім проціджуємо. Цей тонік зробить шкіру гладкою і підтягнутою.

Цитрусовий тонік

Змішуємо по 1 ч. л. меду, зеленого чаю, соку лимона і грейпфрута. Заливаємо суміш ½ склянки мінеральної води і залишаємо на добу. Вже через тиждень щоденного застосування тоніка від жирного блиску шкіри обличчя не залишиться і сліду.

Рожевий тонік

Заливаємо 1 ст. л. пелюсток троянди склянкою окропу, доводимо до кипіння, залишаємо на 15 хвилин, а тоді проціджуємо суміш через марлю.

Справжній еліксир молодості виходить з сухих квіток мати-й-мачухи, звіробою, шавлії і м'яти

Беремо по 1 ст. л. трав, заливаємо їх в банку ½ склянки горілки, закриваємо кришкою і залишаємо на тиждень. Перед застосуванням 2 ст. л. настою розбавляємо такою ж кількістю води.

Використовуйте тоніки вранці і ввечері після вмивання, і ваша шкіра завжди буде свіжа і чарівна.

Маски з натуральних складників також корисні для шкіри обличчя.

Малина відбілює і освіжає шкіру, чорниця інтенсивно зволожує і живить, агрус відновлює клітини, а чорниця уповільнює їх старіння

Універсальний рецепт ягідної маски

Беремо 2 ст. л. ягід, збиваємо їх в пюре і змішуємо з 2 ст. л. сметани.

Живильна маска з абрикоса

Видаляємо кісточки з 4 стиглих плодів, ретельно подрібнюємо і змішуємо з 1 ст. л. жирних вершків. Оксамитова, немов абрикос, шкіра забезпечена вже після перших застосувань.

Маска від висипань

Збиваємо блендером по половині очищеного банана і ківі, додаємо 1 ст. л. лимонного соку і перемішуємо. Вашій шкірі потрібен омолоджувальний ефект? Тоді сюди додайте чверть плоду авокадо.

Маска для жирної шкіри

Збиваємо в чаші блендера по 50 г свіжого кабачка, квашеної капусти, яблука і персика.

Маска для чутливої шкіри

Соковитий стиглий помідор без шкірки розминаємо виделкою. Додаємо 1 ст. л. кислого молока і даємо масі настоятися 5 хвилин. Маску наносимо на очищену шкіру на 15−20 хвилин, а потім змиваємо прохолодною водою.

Однак пам’ятайте: домашній догляд теж варто погоджувати з фахівцем-косметологом і не використовувати продуктів-алергенів, які можуть зашкодити вашій шкірі.

Читайте також: Як доглядати за шкірою обличчя і не отримати «Маскне»

Схожі новини