Передплата 2024 «Добрий господар»

Краса і здоров'я: які продукти згубно впливають на шкіру

  • 15.03.2021, 19:30
  • 1 247

Кожна дівчина хоча б раз у житті мала акне, різні висипання, сухість, лущення і чимало інших проблем зі шкірою

Експерти розповіли, які продукти заважають на шляху до свіжої і молодої шкіри

Цукор

Цукор позбавляє шкіру її натурального зволожувача — гіалуронової кислоти, а також провокує появу на поверхні шкіри стафілококової інфекції. Крім того, надмірне споживання цього продукту викликає залежність, і, як наслідок — зайву вагу.

Фастфуд

По-перше, практично у всіх продуктах фастфуду міститься велика кількість трансжирів і солі, яка затримує рідину в організмі. Це призводить до набряків, підвищення тиску. По-друге, ви не можете бути впевнені в якості та свіжості цих продуктів на всі 100%. А несвіжа їжа провокує проблеми з травленням або навіть отруєння.

Кава

Природно, одна-дві чашечки кави в день не заподіють шкоди, але якщо надмірно зловживати цим напоєм, в організмі підвищується рівень гормону стресу — кортизолу. Також кава має сечогінний ефект, що веде до зневоднення і, як наслідок, до втрати пружності та еластичності шкіри, а також до її старіння.

Алкоголь

Вживання алкоголю у великих кількостях також призводить до зневоднення організму, що позначиться на вашій шкірі передчасними зморшками, висипаннями і лущенням.

Молочна продукція

Для багатьох буде несподіванкою, але молочна продукція корисна лише для дітей. У дорослих часто молочні продукти не тільки не засвоюються, а й провокують проблеми з шлунково-кишковим трактом і висипання на шкірі.

Смажена їжа

Усі ми любимо смачно поїсти і іноді грішимо смаженою картоплею або курочкою на грилі. Відзначимо, що олія, на якій ми смажимо, окислюється і виділяє токсичні речовини, отруйні для організму. Жири уповільнюють кровообіг, що може привести до забивання пор і вугрів.

Читайте також: Від яскравого до природного: еволюція макіяжу за останні 100 років

Схожі новини