Передплата 2024 ВЗ

Щеплення допомагає легше переносити наслідки хвороби

  • 12.03.2021, 17:30
  • 502

Центри з контролю і профілактики захворювань США (CDC) заявили, що одна доза вакцини значно покращує захист тих, хто видужав від штамів варіантів вірусу

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Попередні звіти доводять, що симптоми, які часто зберігаються після одужання, послаблюються навіть від після однієї дози вакцини.

У мешканки Канзас-Сіті були стійкі симптоми протягом багатьох місяців після того, як вона одужала. Різні ліки не допомогли — у неї був постійний дефіцит кисню. Але після того, як жінка отримала першу дозу вакцини, її стан покращився.

«Через тиждень після вакцинації симптоми зникли, і мені стало краще», — розповіла пацієнтка.

Після зникнення симптомів вона вирішила створити групу в Facebook. Згодом у групі все більше і більше людей розповідали, як поліпшився їхній стан після вакцинації.

На це звернули увагу дослідники, хоча вони стверджують, що ще занадто рано говорити про те, чи можуть вакцини від вірусу, які використовують зараз, допомогти або навіть вилікувати хворобу.

Вакцини ефективні, зокрема, для тих пацієнтів, які видужали. Оскільки вони схильні до ризику повторного зараження південноафриканським штамом, який виявили в Ізраїлі, і, можливо, аналогічними штамами, як бразильський. Тому тим, хто поборов вірус, рекомндують таки зробити щеплення.

Читайте також: Понад 38 тисяч українців уже вакцинувалися від коронавірусу — МОЗ

Схожі новини