Передплата 2024 ВЗ

Прем'єр Словаччини «пожартував», що пообіцяв Росії Закарпатську область в обмін на вакцину Супутник V — відео

  • 03.03.2021, 19:35
  • 694

На невдалий жарт прем'єра уже відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович некоректно пожартував, що пообіцяв Росії Закарпатську область в обмін на вакцину Супутник V.

Жарт пролунав в ефірі Radio Expres.

Журналіст згадав, що Матович кілька тижнів вів переговори з Росією про вакцину, і запитав, що він пообіцяв їм за препарат.

«Закарпатську Україну», — відповів прем'єр і додав, що це жарт.

Він поскаржився на думку, що домовленості з РФ нібито означають держзраду Словаччини. Матович заявив, що нічого не обіцяв росіянам і вони «нічого від нього не хотіли». За його словами, його завданням було «надати людям безпечну вакцину, щоб вони не вмирали».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на висловлювання прем'єра Словаччини Ігора Матовича про Закарпаття.

За його словами, подібні заяви псують дружні відносини між країнами.

Про це він написав у Twitter.

Кулеба розкритикував словацького прем'єра за жарт про те, що він пообіцяв Росії українське Закарпаття за вакцину від коронавірусу.

«Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною», — заявив міністр.

Додамо, першу партію російської вакцини Словаччина отримала цього тижня. Словаччина не дочекалася, поки цю вакцину зареєструють в Європейському союзі.

Читайте також: Коронавірус у світі: Словаччина посилила карантин і ввела комендантську годину

Схожі новини