Передплата 2024 ВЗ

На популярному курорті біля берега… акули

І не якісь там катрани, а небезпечні для людей — блакитні

Блакитна акула, що сягає 2,5 метра завдовжки, може нападати на людей. Фото ЕРА
Блакитна акула, що сягає 2,5 метра завдовжки, може нападати на людей. Фото ЕРА

Влада двох муніципалітетів на атлантичному узбережжі Португалії, Обідуш і Калдаш-да-Раїнья, попередила місцевих жителів і туристів регіону про несподівану небезпеку. У затоці, на відстані кількох кілометрів від океанського берега, бачили кількох блакитних акул.

За словами чиновників, блакитна аку­ла, що сягає 2,5 метра завдовжки, може нападати на людей. Минулого серп­ня саме така хижа риба покусала порту­гальського рибалку в Атлантичному океа­ні, за 160 км від міста Віла-ду-Конді. Тоді 35-річного чоловіка врятували: гелікоп­тер доправив його до лікарні в Порту.

Днями кількох блакитних акул поміти­ли у водах популярної у відпочивальників затоки місцеві жителі. На одному з відео, яке вони зняли, блакитна акула «розсікає» біля пішохідного мосту в затоці Lagoa de Obidos. Небезпечних хижаків також бачи­ли глибоко в середині цієї бухти, за понад два кілометри від узбережжя Атлантично­го океану… «Присутність блакитної акули так далеко від морської лінії є надзвичай­но рідкісним випадком», — зазначив муні­ципалітет Обідуша.

Португальські біологи стверджують, що небезпечних акул останнім часом по­більшало як біля океанських берегів Піре­нейського півострова, так і у дельтах де­яких його річок, зокрема Тежу. На думку вчених, вода біля берегів Португалії ста­ла чистішою, тож блакитні акули охоче на­відуються туди в пошуках їжі…

Схожі новини