Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія змусила Ізраїль купити вакцину для Асада, - ЗМІ

  • 24.02.2021, 16:30
  • 542

Ізраїль закупив російську вакцину для Сирії

Ізраїльська влада погодилася таємно закупити російський препарат «Супутник V», який розробники називають вакциною проти коронавірусу. Цього зажадали сирійці, які утримували молоду громадянку Ізраїлю, про це пише з посиланням на Der Spiegel, пише newsru.co.il.

Як йдеться в публікації, цього тижня молоду ізраїльтянку звільнили з-під варти в Сирії після арешту за незаконний перехід до Сирії. Офіційно повідомлялося, що Сирія її відпустила в рамках обміну полоненими. Уряд Ізраїлю оголосив, що в обмін на її свободу були звільнені двоє сирійських пастухів, яких захопили ізраїльтяни.

При цьому видання Der Spiegel дізналося, що під час укладання угоди між двома ворожими державами, що ніколи не мали дипломатичних відносин, був погоджений ще один пункт: Ізраїль погодився купити неназвану кількість доз російського препарату «Супутник V» для Сирії.

Згідно з угодою, Ізраїль заплатить Росії за відправку «Супутник V» режиму президента Сирії Башара Асада.

Таким чином Ізраїль погодився профінансувати поставку російських вакцин проти Covid-19 для Дамаска, аби забезпечити звільнення жінки, яку утримували в Сирії.

Разом з тим ані сирійська, ані ізраїльська сторона цю інформацію не підтверджують. Сирійські державні ЗМІ повідомили, що вакцини є частиною угоди між двома державами, а прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу сказав, що Ізраїль вакцини в Сирію не надсилає.

При цьому Нетаньягу подякував президенту Росії, але сказав, що більше немає що додати.

До слова, Ізраїль провакцинував від коронавірусу вже понад 4 млн людей вакциною від Pfizer. При цьому в Сирії, де вже понад 10 років триває війна, вакцинація ще не почалась.

Схожі новини