Передплата 2024 «Добрий господар»

Дієтологи назвали небезпечні продукти для здоров’я чоловіків

  • 20.02.2021, 19:50
  • 15.1K

Середня тривалість життя чоловіків стрімко знижується, і багато в чому винні в цьому неправильні звички і харчування

Після 40 років сильна стать стикається з «віковими» проблемами, про які їхні однолітки років 20−30 назад навіть не знали, та й всі хронічні недуги в цілому дуже помолодшали, пише Change.

Всім відомо, що наше здоров'я залежить від раціону. Однак є певний «набір» продуктів, який негативно впливає конкретно на певну стать. Наприклад, деякі страви, які жінкам додають ваги, — для чоловіків можуть стати причиною безлічі недуг, гормональних збоїв і навіть втрати чоловічої сили.

Пиво і «пивні» коктейлі

Від цього напою активно зростає так званий «пивний животик». Але, на жаль, це ще не найбільша проблема любителів пінного напою. Фахівці запевняють, що через фітоестрогени (рослинні аналоги жіночих статевих гормонів), які містяться в цьому напої, чоловіки починають товстіти за жіночим шаблоном. Тобто у них відкладається жир не тільки на животі, а й на сідницях, починають рости і відвисати груди.

Тому чоловікам варто стежити, щоб вживання пива не було занадто регулярним. Крім того, перевірити, чи справляється організм з жіночими гормонами, дуже просто. Візьміть сантиметрову стрічку і виміряйте талію. У чоловіків вона повинна бути менше 94 сантиметрів — це значить, що в організмі досить тестостерону, чоловічого статевого гормону. Якщо талія більша — значить, його недостатньо, ну, а якщо набагато більша — потрібно терміново вживати заходів. Адже це відіб'ється згодом не тільки на зовнішності, але і вплине на здоров'я, в тому числі на так зване «чоловіче».

Смажене червоне м'ясо

Смажене м'ясо, особливо червоних сортів, містить надлишок холестерину, ну, а вміст жиру в ньому просто зашкалює. Адже крім власного, цей продукт вбирає ще і рослинний жир, на якому його готують.

«Рум'яна кірочка на смаженому м'ясі — це суцільний шар канцерогенів, що провокують виникнення онкологічних і серцево-судинних хвороб. Крім того, така їжа негативно відбивається на потенції і з часом може призвести до відповідних проблем», — попередила дієтолог Людмила Бабич.

Ковбаса і сардельки

Ще небезпечніше смаженого м'яса для чоловічої сили — всілякі сосиски, сардельки, ковбаски і копчене м'ясо, яке так часто люблять чоловіки. Але ж для неодружених такі продукти найчастіше є основою щоденного раціону.

«Якщо ваше здоров'я вам важливе, їх потрібно раз і назавжди виключити з раціону», — каже дієтолог. «Звичайно, якщо раз на місяць-два ви полінуйтеся щось приготувати і зварите одну-дві сардельки, нічого поганого не станеться, але якщо їх їсти хоча б раз в тиждень, — ви напевно відчуєте погіршення здоров'я».

Вчені лякають любителів ковбаси ще страшнішими наслідками. Як встановили дослідники, вживання в їжу готових м'ясних продуктів збільшують ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи і цукрового діабету. Проаналізувавши історії хвороб тисяч пацієнтів і простеживши за групою добровольців, учені підрахували, що кожні 50 грамів, а це приблизно одна сосиска або п'ять-шість тонких кружечків ковбаски, на 42% збільшують ризик розвитку серцевих хвороб і на 19% - діабету. Плюс до всього приблизно на третину збільшуються шанси отримати еректильну дисфункцію.

Яєчня

Яйця — незамінний продукт для чоловічого організму, який майже повністю забезпечує його потребу в лютеїні, білку, залізі і безлічі інших корисних мікроелементів. Але варто все ж вживати цей продукт в відварному вигляді і в розумних кількостях.

«Зловживати яйцями теж не варто. У яєчному жовтку багато холестерину, але з іншого боку, в ньому міститься половина добової дози необхідного білка. Шкоди від 6−7 курячих яєць на тиждень не буде. Важливо пам'ятати, що це не йдеться про смажені.

Яєчня — один з головних ворогів чоловічого здоров'я саме через рум'яної скоринки знизу, яка утворюється при смаженні на. Це просто бомба уповільненої дії, яка рано чи пізно вибухне цілим букетом неприємностей зі здоров'ям, у тому числі і еректильною дисфункцією.

Торт і тістечка

Чомусь вважається, що тістечка і торти — це жіноча слабкість, але, як показує досвід, більшість чоловіків — не менші ласуни.

До того ж, не тільки жінкам потрібно бути стриманішими із солодким. Адже всі люди, хоч і в різній мірі, схильні до зайвої ваги при неправильному харчуванні. Більш того, якщо у випадку зі слабкою половиною під загрозою тільки стрункість, то у чоловіків все набагато складніше: є ризик знизити сексуальний потяг.

Повністю відмовлятися від солодкого, звичайно ж, не варто, адже такі ласощі піднімають настрій і навіть стимулюють роботу мозку. Просто замість шкідливих тортів, булочок, тістечок, варто віддавати перевагу натуральному чорному шоколаду, меду, зефіру і пастили.

А що ж корисно?

  • Коричневий рис. Прекрасне джерело клітковини, що надає сил і енергії. Зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, запобігає діабету, зміцнює чоловічу силу і знижує рівень холестерину.
  • Горіхи — фісташки, мигдаль, фундук (тільки «чисті», а не з пакетиків з купою добавок і підсилювачів смаку) — насичують організм вітаміном Е і корисними жирами, підвищують потенцію.
  • Зелень, особливо петрушка і броколі, — містять мікроелементи і вітаміни, які зміцнюють імунітет і підвищують чоловічу силу. Кращий ефект досягається в поєднанні з овочами, особливо томатами, морквою, капустою і селерою.
  • Імбир і женьшень. Перший має потужні протизапальні властивості. Особливо це корисно для тих, хто веде активний спосіб життя і займається спортом. А женьшень — це прекрасна профілактика статевого безсилля, яку використовують в китайській медицині. Його ефективність підтвердили безліч досліджень.
  • Мед — справжній афродизіак, природне джерело енергії, який до того ж зміцнює імунітет і протидіє безлічі інфекцій.
  • Ожина — джерело вітамінів і фітонутрієнтів, які значно знижують ризик розвитку раку простати.
  • Всі помаранчеві і червоні овочі містять бета-каротин, лютеїн і багато вітаміну С. Вони оберігають від збільшення передміхурової залози і позитивно впливають на імунітет.

Схожі новини