Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Коронавірус може походити не з Уханя, - ВООЗ

  • 14.02.2021, 18:35
  • 650

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що ймовірним джерелом походження коронавірусу могла стати ферма диких тварин у Китаї або Південно-Східній Азії

Про це повідомляє The New York Times.

За словами Пітера Дашака, члена міжнародної групи експертів ВООЗ, які цього тижня відвідали Ухань, найбільш ймовірним місцем передачі коронавірусу від кажана могли стати Китай або Південно-Східна Азія.

«Я вважаю, що вірус з'явився в Південно-Східній Азії або у Південному Китаї від кажанів, потрапивши потім на ферму диких тварин», — сказав Дашак.

Він додав, що від кажанів COVID-19 міг заразитися один зі співробітників таких ферм або інші їх мешканці — тхори, борсуки, єнотоподібні собаки. Така версія отримала найбільшу підтримку китайських дослідників та учасників місії ВООЗ у процесі спільного обговорення.

Читайте також: Китайці експериментували над кажанами: спливли докази

Водночас Дашак додав, що в ході розслідування експерти ВООЗ не отримали доступу до особистих справ деяких пацієнтів, оскільки в Китаї медичні карти конфіденційні.

«Ми планували зустрітися з деякими пацієнтами, але вони не захотіли», — зазначив експерт.

7 лютого повідомлялося, що експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я заявили, нібито знайшли важливі докази, які стосуються ролі ринку морепродуктів в китайському місті Ухань у поширенні коронавірусу.

13 лютого стало відомо, що китайська влада відмовилася надавати експертам Всесвітньої організації охорони здоров'я дані про перші випадки інфікування коронавірусом в Ухані.

Схожі новини