Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пожежа у будинку для літніх людей: що відомо про трагедію

  • 21.01.2021, 19:50
  • 937

21 січня о 15:03 у місті Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі

Як повідомляє пресслужба ДСНС, о 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м.кв. О 16:53 — ліквідували.

«При ліквідації пожежі було виявлено 15 загиблих. За всіма ознаками пожежу кваліфіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня», — голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

За попередньою інформацією прокуратури, пожежа у приватному будинку для літніх людей, яка забрала 15 життів, сталася через необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Президент Володимир Зеленський доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову відкрити кримінальну справу та взяти її під особистий контроль, щоб дізнатися причину пожежі і з'ясувати, хто винен у трагедії.

«Доручаю Кабінету Міністрів негайно розібратися в ситуації. Терміново створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

Міністру внутрішніх справ — відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен", — написав президент на своїй сторінці у Fcebook.

Читайте також: Люди кричали в паніці і стрибали з вікон: пожежа одеському готелі (фото, відео)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, якого цитує сайт МВС, повідомив, що поліція вже відкрила кримінальне провадження, а власницю пансіонату готуються затримати.

«Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 270 Кримінального кодексу — «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки». Наразі вирішується питання про затримання власниці пансіонату.

Оскільки вона перебуває на лікарняному, біля її помешкання виставлені наряди поліції. Також правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, в ході яких допитують адміністратора установи, якого теж буде затримано в порядку статті 208 КПК.

Трьох працівників закладу вже доставили до поліції, їх опитують".

Аваков пообіцяв встановити остаточні причини цієї трагедії у найкоротші терміни.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль скликав позачергове засідання Кабміну.

«Через страшну пожежу в будинку для літніх людей у Харкові скликаємо позачергове засідання уряду».

Схожі новини