Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль першим у світі переможе коронавірус, - Нетаньягу

  • 08.01.2021, 19:15
  • 865

Нетаньягу впевнений, що до кінця березня всі громадяни Ізраїлю старше 16 років будуть провакциновані

«Ізраїль стане першою країною в світі, яка поборе коронавірус», — заявив в п'ятницю прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу, оголосивши, що американська компанія Pfizer поставить достатньо вакцини, а натомість Ізраїль поділиться з усім світом досвідом своєї вакцинації, пише видання United With Israel.

«Угода, яку я уклав із Pfizer, дозволить нам вакцинувати всіх громадян Ізраїлю старше 16 років до кінця березня, а можливо, навіть раніше», — написав прем'єр-міністр в твіттері, — Ізраїль поділиться з Pfizer і з усім світом статистичними даними, які допоможуть розробити стратегії щодо боротьби з коронавірусом".

У четвер увечері Нетаньягу і міністр охорони здоров'я Юлій Едельштейн оголосили, що Ізраїль зголосився стати гігантським лабораторним експериментом, щоб допомогти світу вийти з пандемії коронавірусу.

«За останні тижні я провів 17 бесід з моїм другом, головою та генеральним директором Pfizer Альбертом Бурла і радий повідомити вам про величезний прорив, який витягне нас з пандемії і поверне до життя», — сказав Нетаньягу на брифінгу в прямому ефірі.

Всі ізраїльтяни, які матимуть бажання, зможуть пройти вакцинацію. Нетаньягу назвав це операцією «Повернення до життя».

Щоправда, Нетаньягу також попросив громадян Ізраїлю «докласти останнє зусилля у цій боротьбі» і закликав всіх дотримуватися правил національної ізоляції, які почали діяти опівночі четверга. Ізоляція триватиме два тижні.

За винятком основних послуг, ізраїльтяни повинні залишатися в межах одного кілометра (0,6 милі) від своїх будинків і шкіл, а всі непродовольчі магазини будуть зачинені.

«Ми можемо це зробити, тому що наша система охорони здоров'я є однією з найбільш передових у світі, вона дійсно є світлом для народів», — зазначив прем'єр-міністр.

Читайте також: Захищає на 99%: в Ізраїлі розробили суперефективну маску проти COVID-19

Наразі в Ізраїлі вакциновано більше громадян, ніж в будь-якій іншій країні світу. Лікарняні каси вакцинують до 150 000 людей на день протягом останніх двох тижнів.

«За допомогою операції „Повернення до життя“ ми відновимо економіку, повернемося до роботи, у синагоги, ресторани і кафе, до футболу та баскетболу, до культурної діяльності, до життя, яке ми так любимо і за яким так сумуємо», — сказав він.

Крім того, за повідомленнями ЗМІ Нетаньягу неофіційно доручив відправити частину вакцин від COVID-19 в ПА, зважаючи на те, що Палестина вже отримала партію російської вакцини.

Що цікаво, на думку експертів, переобрання Нетаньягу може залежати від кампанії з вакцинації. У такому разі стає зрозуміло, чому нинішній прем'єр-міністр настільки активно виступає за масову імунізацію в Ізраїлі.

Схожі новини