Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Взуття: наймодніші моделі сезону

  • 07.01.2021, 20:30
  • 18.8K

Знайти ідеальну пару взуття не завжди просто. Особливо якщо йдеться про зимові чоботи і черевики, які повинні не тільки мати стильний вигляд, але і надійно захищати від холоду

Які моделі взуття варто включити в свій гардероб, а які — залишити торік? Інструкція від ТСН допоможе зробити правильний вибір.

Черевики: армійські або мотоциклетні?

Армійські черевики повернулися в моду серйозно і надовго. Не обійтися без них і цього сезону. Минулої зими найпопулярнішим варіантом високих черевиків на шнурівці були Dr. Martens. Тепер головним трендом виступають ще більш масивні моделі, на дуже товстій підошві, а то і на платформі. Крім того, армійські черевики нового типу відрізняються похідно-туристичним дизайном.

Ботфорти або ботильйони?

Новий рік обіцяє бути гарячим, адже одним із зимових must have є високі (і дуже високі) ботфорти. У багатьох з нас в гардеробі є моделі до коліна, але цього разу йдеться не про них. У поточному сезоні ботфорти повинні бути максимально високими, з халявою до середини стегна. За минулий рік онлайн-продажі таких моделей виросли на 1000%!

Ботильйони менш актуальні, ніж ботфорти, але їх теж не варто викреслювати зі списку трендів. Зараз особливо цінуються моделі з широкою халявою і (або) на високих підборах, а також споріднені до ботильйонів черевики «челсі».

Чоботи: офіцерські або ковбойські?

Оригінальні тренди приходять і йдуть, а класика вічна. Доказ тому — повернення в моду офіцерських чобіт (вони ж чоботи для верхової їзди). Продажі подібних моделей в Інтернеті за останній час підвищилися на 783%. А ось ковбойські чоботи, які користувалися таким успіхом рік тому, вже не в моді. На щастя, в більшості випадків офіцерські можуть послугувати їм заміною.

Замша або шкіра?

Що стосується матеріалів, тут, безумовно, лідирує замша. Багато з головних моделей сезону, наприклад, високі ботфорти, вже доступні в замшевому варіанті. Як варіант, можна вибрати чоботи або черевики з нубуку — цей матеріал теж набирає обертів.

Звичайно, прощатися з шкіряним взуттям ще рано. Зараз все так само популярні моделі з крокодилячої шкіри, схожі на культові чоботи Mavis від Jimmy Choo. Ще один торішній тренд, який поки залишається актуальним, — блискуче вінілове взуття в стилі ретро.

Схожі новини