Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Стебнику, не дочекавшись медичної допомоги, помер вчитель-пенсіонер

Очевидці кажуть, чоловіка буквально виштовхнули за поріг приймального покою лікарні

У Стебнику помер 72-літній вчитель-пенсіонер Петро Пиль. Про останні хвилини його земного життя, спроби людей, які були поблизу, коли пенсіонеру стало дуже зле і він благав перехожих про допомогу, розповіла «Варта-Галицькі новини».

Першою на форс-мажорну ситуацію відреагувала жителька Стебника Оксана Вербицька. Того листопадового ранку вона до кінця була з паном Петром, який, втративши здатність самостійно пересуватись, втрачав життєві сили. Молода жінка, не даючи йому впасти, спромоглася дістати дві валідольні пігулки. Просунувши їх під язик хворому, почала телефонувати на «швидку».

За словами Оксани Вербицької, вона отримала дві відмови, так і не дочекалась приїзду бригади медиків-рятувальників.

Тоді кинулась до водія маршрутного автобуса Трускавець — Стебник. Водій не розгубився і оперативно доставив хворого до прийомного відділення КНП «Стебницька міська лікарня». Медичні працівники, за словами Оксани Вербицької, хворого зустріли, м’яко кажучи, нелюб’язно. Спочатку буцімто не хотіли приймати його, виштовхнули за поріг приймальні.

Це звинувачення очевидців спробував за допомогою записаного на відеокамері приймального відділення відеоматеріалу спростувати голова профкому Стебницької лікарні Андрій Руденко.

Записані на відео події тривають близько чотирьох хвилин. На відео видно, як хворого впускають до приймального відділення, але ненадовго. Майже відразу два фельдшери виводять його під руки та вмощують на лавку під стіною. Коментуючи цей фатальний для людського життя проміжок часу, Андрій Руденко показує на лікаря-реаніматолога. Він чомусь — не біля щойно доставленого хворого, який, як показали наступні півтори-дві хвилини, вже прощався із цим світом, а рухається через подвір’я у протилежний від відділення бік. Минає ще кілька секунд, і знову відчиняються двері приймальні.

Згадувані вже фельдшери, як це видно на відео, хапають попід руки Петра Пиля, який, за словами Андрія Руденка, вже втрачав свідомість, і кудись його волочуть. Причиною його смерті став тромб.

Жителі Стебника, ті, хто знав померлого, як, наприклад, його сусід Олександр Ільків, звинувачують медпрацівників у байдужості до хворих, які тут живуть, і потребують допомоги. Володимир Чуба, завідувач відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міськради, у чиє підпорядкування входить і КНП «Стебницька міська лікарня», публічної оцінки цьому резонансному випадку у Стебнику наразі не дав.

У розмові з репортером «ВЗ» пообіцяв, що створить робочу групу з найкращих фахівців із Дрогобича, які мають визначити, хто конкретно винний та повинен відповісти за ненадану медичну допомогу.

Схожі новини