Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ілон Маск породжує своїми твітами теорії змови про коронавірус - Vice

  • 14.11.2020, 15:35
  • 1 092

Генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск просуває нову хвилю скептицизму і теорій змови щодо коронавірусу

Про це пише Vice.

Так, вчора Маск повідомив, що отримав позитивний і негативний результати тестів на COVID-19, засумнівавшись в достовірності таких досліджень.

«Відбувається щось вкрай неправильне. Тестувався на COVID чотири рази сьогодні. Два тести показали позитивний результат, два — негативний. Один і той же апарат, один і той же тест, та ж медсестра. Це були експрес-тести», — заявив він.

Він припустив, що саме хибнопозитивні результати швидкого тестування є причиною такого величезного зростання числа випадків інфікування в США.

Твіти Маска були швидко підхоплені сабреддітом r/conspiracy, який видав їх, як правдиві.

Модератор цього сабреддіта прокоментував: «Ця нісенітниця про коронавірус стає нелюдською за всіма причинами. Що ще люди вигадають? Це лайно на 100% сфабриковане, пандемія — найбільша афера нашого часу».

Тим часом коронавірус повністю вийшов з-під контролю в Сполучених Штатах: у четвер понад 160 000 осіб дали позитивний результат. Щодня помирає понад 1000 осіб, а міста по всій країні розглядають можливість нових блокувань.

Видання зазначає, що безвідповідальні твіти Маска — нормальне явище. Маск і раніше користувався своєю популярністю, щоб нацькувати своїх шанувальників на критиків, обговорити теорії змови і називати заходи по боротьбі з коронавірусом «фашистськими».

Раніше Маск змусив робочих Tesla повернутися на завод всупереч забороні уряду. Він сказав, що коронавірус зникне до кінця квітня, але він нікуди не подівся.

Читайте також: Ілон Маск «посунув» Марка Цукерберга

Експерти неодноразово заявляли, що у швидких тестів, подібних до тих, які здавав Маск, є проблеми, але це не означає, що «відбувається щось вкрай неправильне», а більш точне тестування ПЛР (при якому беруть мазок з носа) вважається найкращим способом діагностувати COVID-19.

Нагадаємо, Маск досить скептично ставився до пандемії коронавірусу. Зокрема, він писав у Twitter, що «коронавірусна паніка — це тупо». Дане зауваження тоді обурило користувачів мережі.

Схожі новини