Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Верещака: як приготувати старовинну українську страву

  • 13.11.2020, 20:15
  • 9 074

Шеф-кухар Євген Клопотенко запевняє, що скуштувавши цю страву, ви буквально відчуєте Україну на смак. Це щось неймовірне!

Рецепт запашної верещаки взято з офіційного сайту шеф-кухара klopotenko.com.

«Я по вуха закоханий в рідну українську кухню і хочу ділитися з вами новими забутими рецептами. Одна зі страв, які я хочу воскресити, — це верещака. Ароматні свинячі реберця, запечені у квасі зі спеціями і часником.

Традиційно для приготування страви використовувався буряковий квас, але я вирішив, чому б не спробувати приготувати його з темним хлібним квасом, який можна купити сьогодні в будь-якому магазині. І знаєте, я не помилився — цей варіант вийшов нітрохи не гірше. Упевнений, що спробувавши верещаку, ви буквально відчуєте Україну на смак. Це щось неймовірне!".

  • Час підготовки — 20 хвилин
  • Час приготування — 1 година

Інгредієнти:

  • свинячі ребра — 0,8−1 кг.
  • квас (темний хлібний) — 0,75−1 л.
  • часник — 1 головка
  • соняшникова олія — 2−3 ст. л.
  • орегано (материнка) — 1 ч. л.
  • борошно — 2 ст. л.
  • вершкове масло — 50 г.
  • панірувальні сухарі — 1 ст. л.
  • петрушка — 2−3 гілочки
  • сіль і перець — за смаком

Свинячі ребра (0,8−1 кг) наріжте по 1−2 сегменти, посоліть і поперчіть. За допомогою преса видавіть зубчики головки часнику.

klopotenko.com
klopotenko.com

Підрум'яньте свинину на пательні з невеликою кількістю соняшникової олії (2−3 ст. л.). До рум'яної скоринки.

klopotenko.com
klopotenko.com

Перекладіть ребра в глибоку форму для запікання і притрусіть 1 ч. л. орегано. Влийте у форму з ребрами 0,75−1 л. темного квасу.

klopotenko.com
klopotenko.com

Запікайте свинину з квасом у духовці з температурою 180 градусів протягом 1 години.

klopotenko.com
klopotenko.com

Готові ребра перекладіть у ємність і накрийте фольгою, щоб вони залишалися гарячими до подавання. Квас злийте в сотейник і випарюйте протягом 15 хвилин.

klopotenko.com
klopotenko.com

Щоб згустити соус, змішайте 2 ст. л. борошна з 50 г. м'якого вершкового масла.

klopotenko.com
klopotenko.com

Потроху додавайте суміш в сотейник, перемішуючи віночком, щоб соус залишався однорідним і без грудочок. Під час подавання ще теплі ребра полийте рясно соусом і присипте сухарями (1 ст. л.). За бажанням додайте листочки 2−3 гілочок петрушки.\

klopotenko.com
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Схожі новини