Передплата 2024 ВЗ

Вечір Хелловіну: п’ять атмосферних фільмів до «моторошного» свята

  • 31.10.2020, 20:10
  • 1 319

Сьогодні, 31 жовтня, у всьому світі відзначають Хелловін, а за вікном карантин та холод, тому час запастись смачною їжею й обрати моторошний фільм на вечір

«Прямий» обрав 5 фільмів різних жанрів, які підійдуть для найрізноманітніших святкувань Дня всіх святих — від самотнього перегляду в темній кімнаті до блискучої вечірки з бутафорською кров’ю.

Куди ж без тематичного фільму? Хелловін Джона Карпентера 1978 року подарував світові кіно харизматичного лиходія. А стрічка Майкла Майерса 2018 року стала однією з найбільш знакових фільмів жахів у світі.

Глядач дізнається історію серійного вбивці, який тікає з психлікарні та повертається у рідне містечко, де 15 років тому вбив власну сестру, та продовжує розправу над людьми.

Американський драматичний фільм жахів, знятий Андресом Мускетті за однойменним романом Стівена Кінга. Фільм розповідає про сімох дітей, які живуть в провінційному містечку Деррі й борються з невідомим злом, клоуном Пеннівайзом.

Один із культових фільмів Тіма Бертона «Edward Scissorhands» розповідає про створення ідеальної людини на ім’я Едвард, у якого замість рук були ножиці. Юнак живе відлюдником у замку на горі до того моменту, як знайомиться із чарівною Пеґ. Дівчина сподобалась Едварду, тож він вирішує пожити серед людей, але звісно ж, не обходиться без ексцесів.

«Жах перед Різдвом», шикарний ляльковий мультфільм режисера Генрі Селика, знятий за сценарієм геніального Тіма Бертона. Його дія відбувається в місті Хелловін, де живуть різноманітні монстри. Основна мета їхнього життя — грамотно організувати День всіх святих і як слід полякати людей.

«Жах перед Різдвом» — головний і найкращий фільм про Хелловін. Це і казка, і комедія, і трохи жахи, і просто хороший мультфільм. Ну і головне, саме тут звучить пісня This is Halloween, що стала гімном Хелловіну.

Провести час на Хелловін допоможе серія фільмів у жанрі жахів та слешера «A Nightmare on Elm Street». Ідея створення та перша серія належать режисеру Весу Крейвену. Усього є вісім серій оригінальної стрічки та один рімейк, у якому легендарний монстр Фредді Крюгер приходить до своїх жертв у снах: це — «Жах на вулиці В’язів» (1984),"Жах на вулиці В’язів 2: Помста Федді" (1985), «Жах на вулиці В’язів 3: Воїни сну» (1987), «Жах на вулиці В’язів 4: Повелитель сну» (1988), «Жах на вулиці В’язів: Дитя сну» (1989), «Фредді мертвий: Останній кошмар» (1991), «Новий жах Веса Крейвена» (1994), «Фредді проти Джейсона» (2003). Окрім цього, 2010 року вийшов рімейк на оригінальну першу серію від Семюела Байера «Жах на вулиці В’язів».

Схожі новини