Передплата 2024 «Добрий господар»

Гарбузовий десерт: «Добрий господар» рекомендує

Рецепт гарбузових булочок з помадкою

Для тіста: 3,5 склянки муки, 50 г свіжих дріжджів, 200 г гарбузового пюре, 20 г розтопленого вершкового масла, 1 яйце + 1 жовток, ¼ склянки теплого молока, ½ склянки цукру, ½ ч. ложки меленої кориці, 1/3 ч. ложки сухого імбиру, 1 ст. ложка цедри апельсина, ½ ч. ложки солі.

Для начинки: 100 г вершкового масла, 1 склянка цукру, 2 ст. ложки кориці, 1/3 ч. ложки меленого мускатного горіха, 1/3 ч. ложки солі.

Для помадки: 2 ст. ложки сметани або густого йогурту, ¾ склянки цукру-пудри, 2−3 ст. ложки соку лимона.

Дріжджі розчинити у теплому молоці, додати столову ложку цукру і муки, перемішати до одно­рідності і залишити на 10−15 хв.

У миску просіяти муку, змішати її з цукром, ко­рицею, меленим імбиром і сіллю. Додати яйце, жовток, гарбузове пюре, цедру і масло. Влити опару і вимішати еластичне тісто, близько 10 хв.

Готове тісто присипати мукою і залишити в те­плі на 1 год, за потреби один раз обім’яти.

Для начинки змішати м’яке масло, цукор, ко­рицю, мускатний горіх і сіль.

Тісто розкачати на присипаній борошном стільниці завтовшки 5 мм. Змастити його начин­кою, відступивши від краю 1−1,5 см, і скрутити у рулет.

Нарізати його на шматочки завтовшки 3 см, розкласти на деку, вистеленому пергаментом, на достатній відстані, або щільно викласти у форму — за бажання. Залишити на 20 хв.

Білок, що залишився, змішати з 2 ст. ложками молока і змастити булочки. Випікати 25−30 хв, до насиченого золотистого кольору. Вийняти з ду­ховки і дати трішки охолонути.

Збити всі інґредієнти для помадки і полити те­плі (не гарячі) булочки.

Схожі новини