Гарбузовий десерт: «Добрий господар» рекомендує
Рецепт гарбузових булочок з помадкою
Для тіста: 3,5 склянки муки, 50 г свіжих дріжджів, 200 г гарбузового пюре, 20 г розтопленого вершкового масла, 1 яйце + 1 жовток, ¼ склянки теплого молока, ½ склянки цукру, ½ ч. ложки меленої кориці, 1/3 ч. ложки сухого імбиру, 1 ст. ложка цедри апельсина, ½ ч. ложки солі.
Для начинки: 100 г вершкового масла, 1 склянка цукру, 2 ст. ложки кориці, 1/3 ч. ложки меленого мускатного горіха, 1/3 ч. ложки солі.
Для помадки: 2 ст. ложки сметани або густого йогурту, ¾ склянки цукру-пудри, 2−3 ст. ложки соку лимона.
Дріжджі розчинити у теплому молоці, додати столову ложку цукру і муки, перемішати до однорідності і залишити на 10−15 хв.
У миску просіяти муку, змішати її з цукром, корицею, меленим імбиром і сіллю. Додати яйце, жовток, гарбузове пюре, цедру і масло. Влити опару і вимішати еластичне тісто, близько 10 хв.
Готове тісто присипати мукою і залишити в теплі на 1 год, за потреби один раз обім’яти.
Для начинки змішати м’яке масло, цукор, корицю, мускатний горіх і сіль.
Тісто розкачати на присипаній борошном стільниці завтовшки 5 мм. Змастити його начинкою, відступивши від краю 1−1,5 см, і скрутити у рулет.
Нарізати його на шматочки завтовшки 3 см, розкласти на деку, вистеленому пергаментом, на достатній відстані, або щільно викласти у форму — за бажання. Залишити на 20 хв.
Білок, що залишився, змішати з 2 ст. ложками молока і змастити булочки. Випікати 25−30 хв, до насиченого золотистого кольору. Вийняти з духовки і дати трішки охолонути.
Збити всі інґредієнти для помадки і полити теплі (не гарячі) булочки.