Зберігайте рецепт: один з найсмачніших яблучних пирогів
Швидкий рецепт. Завжди виручить, навіть коли завітали несподівані гості
На приготування йде буквально декілька хвилин. А на смак, наче яблука у заварному кремі. Єдина порада — яблука беріть кислі або солодко-кислі.
Тісто:
- 1 склянка борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
- 150 г вершкового масла
- ½ склянки сметани
Начинка:
- 1 яйце
- 200 г цукру
- 1 склянка сметани
- 2 ст. ложки борошна
- 1 пакетик ванільного цукру
- 3−4 кисло-солодкі яблука
На малому вогні розтопити в у кухлику масло, трохи охолодити і змішати зі сметаною. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. З"єднати обидві суміші і вимісити м"яке еластичне тісто. Борошна не підсипати, тісто має бути таким, що його неможливо розкачати. Пальцями викласти його у невелику форму, формуючи дно і бортик.
Очищені від шкірки яблука нарізати дуже тонкими скибками і викласти у форму на тісто.
Крем: збити яйце з цукром і ванільним цукром, додати сметану і борошно. Вимішати і цим кремом рівномірно залити яблука у формі.
Випікати у розігрітій до 180 °C духовці 50 хв.
Коли пиріг спечеться, дати йому охолонути, не виймаючи з форми.