Передплата 2024 «Добра кухня»

На Старосамбірщині постануть «Королівські Бескиди»

Він стане ще одним туристичним маршрутом на теренах Львівщини

У Старосамбірському районі, що на Львівщині, нарешті створили національний природний парк «Королівські Бескиди» (на фото). Таке рішення ухвалила Львівська обласна рада, а тепер добро дав і Кабмін. Площа природного парку — 8 тисяч 997 га. Цей заповідник стане вже третім національним парком у Карпатах Львівської області.

Як сказав для «ВЗ» заступник голо­ви Львівської ОДА Юрій Бучко, ство­рення національного парку «Королівські Бескиди» — неабияка перевага для регіону. «Створення парку забезпечить під­тримання екологічного балансу у верхів’ї басейну Дністра, зниження негативного антропогенного впливу на довкілля, по­ліпшення його стану збереження цінних природних комплексів, червонокниж­них видів тварин, рослин. Також цей парк сприятиме розвитку туризму на Львів­щині», — відзначив пан Бучко.

У Львівській обласній раді кажуть, На­ціональний природний парк «Королівські Бескиди» підпорядковуватиметься Мі­ністерству захисту довкілля та природ­них ресурсів України. Голова облради Олександр Ганущин сказав, що Старо­самбірська районна рада передала ко­мунальному лісогосподарському підпри­ємству «Галсільліс» 8 тисяч 691 га лісу з традиційного лісокористування і створи­ла умови, щоб на цих землях постав хо­роший природний заповідник.

«Ми це зробили! — зауважив Олек­сандр Ганущин. — Національний природ­ний парк „Королівські Бескиди“ створе­но, і для нашої області це супер. Навряд чи інші обласні ради передали стільки комунальних лісів на цілі заповідників і рекреації».

Схожі новини