А на десерт - вівсяний пиріг з яблуками! Низькокалорійний рецепт від кулінарів
- 22.09.2020, 20:35
- 9 806
Вівсяний пиріг з яблуками - чудовий рецепт випічки, який не шкодить фігурі. Виходить дуже соковитим і ніжним
Видання «Коліжанка» поділилося смачним низькокалорійним рецептом пирога, який зможе приготувати хто завгодно.
Інгредієнти:
- вершкове масло — 120 г
- цукор — 160 г
- яблуко — 4 шт.
- яйце — 3 шт.
- пшеничне борошно — 100 г
- вівсяні пластівці — 150 г
- розпушувач — 1 ч.л.
- кориця — 1 ч.л.
- лимон — 1 шт.
Рецепт приготування:
Змішайте розм’якшене вершкове масло з цукром і сіллю. Збивайте міксером протягом 5 хвилин. Додайте яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси.
Додайте в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішайте силіконовою лопаткою отриману суміш в рідку масу, всипаючи в кілька етапів. У вас повинно вийти м’яке тісто.
Очистіть яблука і наріжте їх невеликими кубиками. Злегка збризніть лимонним соком. Натріть з лимона цедру і додайте в тісто. Туди ж відправте яблука. Добре перемішайте.
Змастіть форму діаметром 26 см вершковим маслом, викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45−50 хвилин. Готовність можете перевірити зубочисткою.
Пиріг з вівсянки виходить дуже ніжним, тому дайте йому трохи охолонути у формі. За бажанням можете посипати випічку цукровою пудрою. Смачного!