Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Марина Порошенко прокоментувала ситуацію з коронавірусом в країні

  • 19.09.2020, 11:10
  • 615

Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні дуже тривожна, а дії влади недостатні і непрофесійні

Про це заявила в ексклюзивному інтерв’ю на телеканалі «Прямий» Марина Порошенко, яка очолила список партії «Європейська Солідарність» у Київраду.

«Я як лікар передбачала ті проблеми, які можуть постати перед нами. І тому від початку карантину разом із командою нашого благодійного Фонду Порошенка, і „Європейської Солідарності“, і громадської організації „Справа громад“ ми об’єднали свої зусилля, щоб допомогти і державі, і громадянам нашої країни якось вистояти у цій непростій ситуації», — зазначила Марина Порошенко.

«Весь цей час я дуже активно відвідую лікарні. Ми постачаємо засоби індивідуального захисту для лікарів, ремонтуємо зламані апарати в лікарнях, постачаємо нове сучасне обладнання, забезпечуємо лікарні системами тестування на COVID-19. Я постійно підтримую зв’язок і спілкуюся зі своїми колегами лікарями. Я бачу ситуацію, яка сьогодні є в системі охорони здоров’я», — констатує Порошенко.

Вона наголосила, що європейські країни використали карантин, який був запроваджений навесні під час першої хвилі захворювання, для підготовки медичної системи до пандемії. «Вони його вводили з метою, по-перше, зупинити активне поширення хвороби. А по-друге, щоб виграти час і підготувати систему охорони здоров’я, аби вона надавала якісну допомогу інфікованим. Що ми бачимо сьогодні в Україні? Гроші із фонду по боротьбі з COVID-19 чинна влада використовує на що завгодно, але тільки не на систему охорони здоров’я», — зауважує Марина Порошенко.

«Лікарі не захищені. Ми не маємо достатньої кількості тестів для того, щоб своєчасно виявляти тих, хто почав хворіти на коронавірус. І, безумовно, ми не можемо дивитися на це збоку. Наша команда знає, що робити, як робити. І ми йдемо у Київраду саме для того, щоб здійснити конкретні кроки для боротьби з поширенням коронавірусу. Це має бути конкретний покроковий алгоритм, який треба запропонувати для того, щоб своєчасно виявляти контактних осіб. Аби вони перебували на самоізоляції, виконували карантинні вимоги і, таким чином, не поширювали хворобу», — переконана Марина Порошенко.

«Лікарі мають бути повністю захищеними і мати все необхідне обладнання для того, щоб допомагати хворим. Як ми сьогодні бачимо, стоять черги до лікарень із машин швидкої допомоги, і вони не можуть госпіталізувати хворих, які лежать в цих машинах. Ну це просто жахлива ситуація», — обурюється вона.

«Треба обов’язково страхувати наших лікарів. Тому що вони зараз опинилися на передовій. І якщо ми їх не підтримаємо і не застрахуємо їхні життя і їхнє здоров’я — завтра не буде кому лікувати наших громадян», — резюмує Марина Порошенко.

Схожі новини