Передплата 2024 ВЗ

«Нездоровий процес» і ознака централізації влади" — депутатка Європарламенту про заборону виїзду Порошенка

  • 18.02.2024, 15:06
  • 485

Депутатка Європарламенту з Німеччини Віола фон Крамон-Таубадель вважає, що блокування міжнародної діяльності пʼятого президента Порошенка та депутатів з демократичної опозиції є нездоровим процесом, який свідчить про централізацію влади в Україні

Про це вона сказала у коментарі журналістам «Прямого» каналу в Мюнхені.

«Я б хотіла підкреслити, що Україна є демократичною державою. Зараз існує ризик все більшої централізації влади. І ті процеси, які ми бачимо протягом останніх тижнів і місяців, не є здоровими ні для країни, ні для нас у Європейському Союзі. Ми маємо бачити, що права парламентарів, ті речі, які необхідні для захисту демократичних стандартів у парламентській системі вільного суспільства не порушуються», — зазначає фон Крамон.

«А це означає, що кожен член українського парламенту має право виконувати свої обовʼязки. І я б хотіла звернутися до української влади, до всіх чиновників із проханням підтримувати це право для всіх моїх колег — і зі „Слуги народу“, і з інших фракцій, зокрема, опозиційних, і, звісно, пʼятого президента України», — переконана євродепутатка.

Схожі новини