Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо, хто зі «Слуг» Львівщини голосували «за» російську

  • 17.09.2020, 16:21
  • 4 038

Законопроєкт передбачає повернення до навчання іноземних студентів російською мовою

Троє депутатів з Львівщини від партії «Слуга народу» не проти повернення російської мови у вищу освіту. Зокрема, за таке рішення проголосували нардепи від Львівщини Ірина Верещук, Юрій Камельчук та Святослав Юраш.

Нагадаємо, законопроєкт № 3717 про зміни до Закону про вищу освіту передбачає повернення до навчання іноземних студентів російською мовою.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка під час виступу з трибуни парламенту.

«Тут ми не так давно хвилиною мовчання вшановували пам’ять Василя Стуса, який загинув в Пермських концтаборах системи ГУЛАГ за те, що він говорив українською, за те, що він думав українською, за те, що він відстоював українську. І люди, які сьогодні будуть голосувати за цей законопроєкт, ви голосуєте разом з вбивцями Василя Стуса, ви голосуєте разом з тими людьми, які впродовж довгого періоду часу стояли за те, щоб знищити Україну як державу.

Ви голосуєте разом з тими людьми, які зі зброєю в руках прийшли, щоб вбивати українців. Бо мова тут не про освіту, не про юриспруденцію, мова про агресію, якою хочуть вбити Україну. Наше завдання не допустити цього", — зауважив депутат.

Схожі новини